Buna ziua,
Am un credit imobiliar, la care am facut asigurare tot la aceeasi banca si sunt la zi cu ratele, in schimb asigurarea nu am mai platit-o (am ramas cu restante...)
Am sunat la asigurari sa intreb cat mai am de platit si m-au intrebat daca mai am credit la banca.
Intrebarea este...pot sa nu mai achit restantele la asigurari? sa-mi fac o noua asigurare?
Voi avea penalizari?
Multumesc.
Polita poate fi repusa in vigoare prin plata ratelor de asigurare restante si efectuarea unei noi inspectii de risc. Asiguratul trebuie sa solicite in scris acest lucru motivand intarzierea.Indiferent de cat a achitat din credit este bine ca asigurarea sa fie facuta la o valoare cat mai aproape de valoarea reala alocuintei.
Depinde de starea politei.Situatiile sunt urmatoarele:perioada de gratie,suspendare automata si reziliere.
Un contract reziliat nu mai poate fi repus in vigoare.
Evaluarea bancii ramane aceeasi(criteriile nu se schimba) Problema este daca va satisface valoarea (poate apartamentul ar avea o valoare mai mare)Daca da, puteti cere asiguratorului sa incheie noua polita la valoarea care o apreciati si este agreata de acesta.In principiu, evaluarea facuta de banci, cuprinde un coeficient de "siguranta" pentru cazul in care ar trebui sa valorifice bunul gajat mai usor(sub valoarea de piata).Acest coeficient este situat in jurul valorii de 70-80%.Adica valoarea apartamentului ar putea fi 125.000 -140.000 E.Oricum pentru credit si-a asigurat cei 25% in plus.
Casco omniasig
sss17
Salutare! Am o polita casco la omniasig din august 2009. in februarie am avut o dauna la masina am facut toate actele pentru a baga masina in service si am ... (vezi toată discuția)