avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Activitate cosminc

Activitate cosminc

Răspuns la discuția act de proprietate
multumesc de raspunsuri . conform indemnului primit de la romy am recut partial la treaba , adica am contactat un avocat care sa ma ajute . aici intervine elementul surpriza : ma costa cel putin 10 mil onorariul avocatului + restul taxelor despre care nu mi-a putut da nici o suma aproximativa iar ca termen de rezolvare intre 3-10 luni ! Si credeti-ma , nu e nimic deosebit , nu e intr-o zona deosebita , este o casa in provincie , intr-n sat normal, nimic special. si mi-a spus aceeasi procedura pe care mi-ati dat-o si voi. avand in vedere ca momentan nu am aceasta suma ( am eu ceva pregatit dar nu chiar atat de mult ) sunt curios , nu pot face eu cererea respectiva la judecatorie ? chiar trebuie sa fiu reprezentat de un avocat ?
Răspuns la discuția act de proprietate
ca act doveditor pt terenul pe care este construita casa am o adeverinta pe care mi-a eliberat-o primaria in care se specifica(,)ca bunica mea figureaza pe rol cu o constructie (casa) + curtea si terenul de langa curte in suprafata de ... mp. De asemenea se precizeaza ca aceste terenuri nu au facut obiectul legii 18/1991 si legii1/2000 si ca a fost stapanit continuu si netulburat in nume propriu , sub forma de proprietar de bunica mea.
as vrea sa stiu cum se poate obtine actul de proprietate pt un imobil construit in anii 1960 . Mai exact , este vorba despre casa bunicii mele pt care nu a avut niciodata un act de proprietate. La primarie casa este trecuta pe rol la bunica mea , la fel si curtea + anexele aferente. Plateste impozit in fiecare an pt casa aceasta.Am intrebat la primarie dar mi s-a spus ca nu ne pot elibera un act de proprietate sau un duplicat al acestuia . Am inteles de la un angajat al primariei ca trebuie sa deschidem actiune judecatoreasca. dar pt ce anume nu inteleg. Casa a fost intotdeauna a bunicii mele , fratele si parintii ei avand alta proprietate deci nu poate fi vorba de succesiune sau altceva.