avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de proprietate

as vrea sa stiu cum se poate obtine actul de proprietate pt un imobil construit in anii 1960 . Mai exact , este vorba despre casa bunicii mele pt care nu a avut niciodata un act de proprietate. La primarie casa este trecuta pe rol la bunica mea , la fel si curtea + anexele aferente. Plateste impozit in fiecare an pt casa aceasta.Am intrebat la primarie dar mi s-a spus ca nu ne pot elibera un act de proprietate sau un duplicat al acestuia . Am inteles de la un angajat al primariei ca trebuie sa deschidem actiune judecatoreasca. dar pt ce anume nu inteleg. Casa a fost intotdeauna a bunicii mele , fratele si parintii ei avand alta proprietate deci nu poate fi vorba de succesiune sau altceva.
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 15:07, 17 Aprilie 2005
Chiar daca ati stapanit din 1960 aceasta casa pe care ati si construit-o, scriptic nu sunteti proprietarii acestei case. Pentru terenul pe care ati construit detineti vreun act de proprietate?
Pentru a intra in legalitate este necesara o actiune judecatoreasca prin care sa se constate ca sunteti proprietari iar hotararea va tine loc de act de proprietate. Situatia nu este chiar simpla dar fara aceasta hotarare nu veti putea instraina niciodata imobilul sau pot aparea chiar probleme in momentul decesului bunicii.
Av. C.S. - cristinascripa@yahoo.com
Este simplu. Faci o actiune in constatare, prin care. sa soliciti instantei sa-ti emita o sentinta in care sa se constate dreptul de proprietate.
In dovedirea actiunii vei depune copii dupa rol si daca ai chitantele cu care s-a achitat impozitul pe casa, in timp. Daca va fi cazul, in dovedirea actiunii poti sa propui si proba cu doi martori, desi nu cred ca este cazul.
Succes.
In Bacau s-au obtinut multe astfel de hotarari, in special in cartierul Serbanesti.
ca act doveditor pt terenul pe care este construita casa am o adeverinta pe care mi-a eliberat-o primaria in care se specifica(,)ca bunica mea figureaza pe rol cu o constructie (casa) + curtea si terenul de langa curte in suprafata de ... mp. De asemenea se precizeaza ca aceste terenuri nu au facut obiectul legii 18/1991 si legii1/2000 si ca a fost stapanit continuu si netulburat in nume propriu , sub forma de proprietar de bunica mea.
incearca si obtine un ISTORIC DE ROL. Daca apare vre-un alt titular al rolului anterior bunicai va fi necesara o actiune in uzucapiune.
Adeverinta este foarte buna dar nu constituie titlu de proprietate in acceptiunea legii. Oricum ea este foarte utila in actiunea in constatare ce ar trebui promovata.
Av. C.S.

Alte discuții în legătură

Doresc act de proprietate uzucapiune pol27 pol27 A murit tatal meu si mia ramas o casa de 110m2 si o gradine de 500m2 ce figureaza la primarie ca platind impozit pe cele doua din 1958. La primarie nu ... (vezi toată discuția)
Acte proprietate nedelcu81 nedelcu81 buna ziua ,am si eu urmatoare problema trebuie sa facem succesiunea la o casa si un teren dar nu avem niciu act de prorietate pt ca bunici sotului meu au ... (vezi toată discuția)
Casa construita pe terenul statului felisana felisana Am urmatoarea situatie. Locuim in casa bunicilor, care urmeaza ca dupa un timp sa ni se treaca pe nume. De curand am aflat ca terenul pe care este construita ... (vezi toată discuția)