avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... doresc act de proprietate uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

doresc act de proprietate uzucapiune

A murit tatal meu si mia ramas o casa de 110m2 si o gradine de 500m2 ce figureaza la primarie ca platind impozit pe cele doua din 1958. La primarie nu figureaza nici un act care sa faca dovada proprietatii si nici in casa pe care am primito si pe care o stapanesc acum. Tatal meu a luat acest pamant de la CAP care pe vremea aceea ia dat 500m2 sa isi faca casa si si-a facut. Pamantul era de la maicasa pt ca acesta mai avea 7 frati si el sia luat partea ce i se cuvenea si sia facut casa. Acum maicasa care intre timp a murit si ea a facut acte pe casa ei si pe pamantul ce ia mai ramas printro lege ce a fost pana de curand, si ma are pe una din laturi vecin. (figurez in actul ei de proprietate).In fapt eu stapanesc mult mai mult pamant decat figurez la primarie si nu este pamant ce figureaza in actele bunicii.
Eu doresc sa imi fac acte pe casa.
Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 22:29, 29 Mai 2010
puteti face actiune pentru uzucapiunea mare de 30 de ani, si trebuie sa depuneti si chitantele prin care se demonstreaza ca s-a platit impozitul. Daca bunica dumneavoastra are vreun act de mana(zdelca) prin care a achizitionat terenul de la cineva (caci asa am intele) puteti face actiune prin care sa solicitati o hotarare care sa tina loc de act ve vanzare cumparare.
In primul rand ar trebui sa consulte un avocat care sa studieze inscrisurile existente.
Eu recomand uzucapinea de 30 de ani dar trebuie lamaurite cateva aspecte inainte de deschiderea procesului.
Simpla deschidere a procesului nu duce in mod automat la admiterea actiunii si la rezolvarea actelor respective.E ceva drum pana acolo.Dar sanse sunt.Depinde de mai multe lucruri.

avocat Claudiu Lascoschi
Buna ziua,

se poate rezolva problema prin introucerea unei actiuni in constatarea uzucapiunii.
Dificultatea va consta in alegerea paratului cu care sa va judecati. Practica instantelor de la locul situarii instantelor va fi de asemenea un factor.
Nu veti reusi fara avocat.


av. Boncu
am consultat un avocat si mia spus sa iau de la primarie anexa 25 dar cei de acolo au zis ca nu mi-o poate elibera din motiv ca nu au nici un act care sa stabileasca proprietatea. tot ce miau dat a fost o adeverinta prin care reiese ca defunctul a platit impozitul si ca figureaza cu casa 110m2 si pamant 500m2 .
Multumesc pt raspuns.
Problemele se vor rezolva in cursul procesului.
Oricum inceputul pare promitator.Aveti deja o dovada.
Trebuie insa lamurit cu cine va judecati.Cine a fost ultimul proprietar al terenului.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Succesiune sau uzucapiune de 30 de ani? calinbubu2004 calinbubu2004 buna...am si eu o problema mare...avem o casa la tara...dar nu avem act de propietate pe teren si pe casa.casa este a strabunicii lui mama. de dansa nu stim ... (vezi toată discuția)
Casa construita pe terenul statului felisana felisana Am urmatoarea situatie. Locuim in casa bunicilor, care urmeaza ca dupa un timp sa ni se treaca pe nume. De curand am aflat ca terenul pe care este construita ... (vezi toată discuția)
Dreptul de proprietate al unui lot in folosinta wdy77 wdy77 Salut! am si eu o nelamurire..bunica mea are un teren care figureaza ca lot in folosinta..care sunt procedeele de al trece in drept de proprietate? ideea este ... (vezi toată discuția)