avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul de proprietate al unui lot in folosinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul de proprietate al unui lot in folosinta

Salut! am si eu o nelamurire..bunica mea are un teren care figureaza ca lot in folosinta..care sunt procedeele de al trece in drept de proprietate? ideea este ca terenul l-a primit de la CAP si nu stiu care sunt pasii de urmat tinand cont ca il are in folosinta de mai mult de 45 de ani....va multumesc mult!


Cel mai recent răspuns: wdy77 , utilizator 17:26, 30 Aprilie 2011
uzucapiunea de 30 ani!
multumesc frumos!
poate fi cerut la primarie- comisia de fond funciar - pe art. 36 din legea 18. Se face o cerere se depune o documentatie ref la teren. Comisia locala trebuie sa trimita dosarul la Prefectura care emite un ordin al prefectului ce constituie titlu de proprietate.
daca nu se incadreaza in art. 36, atunci poate fi introdiusa o actiune in constatare uzucapiune. in acest caz trebuie sa stiti cu cine va judecati: cu primaria sau cu fostul proprietar caruia i-a apartinut acest teren.
Sanse pt uzucapiune nu sunt. Posesia nu s-a exercitat in nume de proprietar, bunica stia ca terenul i s-a dat in folosinta. Folosinta e una, proprietatea e alta.
Incercati ordinul prefectului.
ideea este ca nu exista un fost proprietar asa ca am sa incerc cu ordinul prefectului..multumesc frumos inca o data

Alte discuții în legătură

Uzucapiune RAD  EMIL RAD EMIL care sunt conditiile de indeplinit si ce proceduri se vor urma ptr uzucapiune in cazul folosirii unui teren intravilan in proprietate privata donat verbal in ... (vezi toată discuția)
Cine este proprietarul terenului ? ce cuprinde terenul ? ce inseamna completare teren ? cristiannegru cristiannegru Subiect: Bunicii au fost proprietari - ai unui lot ajutator dat de CAP ? 1. - Ce inseamna ca, pe timpul CAP, i s-a dat ca lot ajutator 0,12 ha teren acasa ... (vezi toată discuția)
Teren in folosinta vesnica belcris14 belcris14 Va rog frumos sa ma sfatuiti in urmatoarea situatie.Bunica mea este mostenitoarea (certificat mostenitor) unei case+teren (Constanta) in urma decesului ... (vezi toată discuția)