Salut! am si eu o nelamurire..bunica mea are un teren care figureaza ca lot in folosinta..care sunt procedeele de al trece in drept de proprietate? ideea este ca terenul l-a primit de la CAP si nu stiu care sunt pasii de urmat tinand cont ca il are in folosinta de mai mult de 45 de ani....va multumesc mult!
poate fi cerut la primarie- comisia de fond funciar - pe art. 36 din legea 18. Se face o cerere se depune o documentatie ref la teren. Comisia locala trebuie sa trimita dosarul la Prefectura care emite un ordin al prefectului ce constituie titlu de proprietate.
daca nu se incadreaza in art. 36, atunci poate fi introdiusa o actiune in constatare uzucapiune. in acest caz trebuie sa stiti cu cine va judecati: cu primaria sau cu fostul proprietar caruia i-a apartinut acest teren.
Sanse pt uzucapiune nu sunt. Posesia nu s-a exercitat in nume de proprietar, bunica stia ca terenul i s-a dat in folosinta. Folosinta e una, proprietatea e alta.
Incercati ordinul prefectului.
Uzucapiune
RAD EMIL
care sunt conditiile de indeplinit si ce proceduri se vor urma ptr uzucapiune in cazul folosirii unui teren intravilan in proprietate privata donat verbal in ... (vezi toată discuția)