avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiune

care sunt conditiile de indeplinit si ce proceduri se vor urma ptr uzucapiune in cazul folosirii unui teren intravilan in proprietate privata donat verbal in urma cu peste 30 ani si ne mai manifestindusi interesul ptr el nici proprietarul decedat nici urmasii
Cel mai recent răspuns: Adeleide , utilizator 20:07, 16 Noiembrie 2011
Sa dati in judecata fostul proprietar, sa dovediti cu 2 martori faptul ca ati stapanit terenul in cauza, ca ati platit impozitele la stat si ca toata suflarea din zona va stia pe dvs. ca si proprietar al terenului. Desigur, veti plati si taxa de timbru pentru actiune la valoarea imobilului (cam 2% din valoarea terenului, stabilita printr-o expertiza):(
Daca pe terenul respectiv se afla cumva si o casa, va recomand calduros varianta administrativa a obtinerii Ordinului Prefectului in baza art. 23 din legea 18/1991 decat plimbarea la instanta. Chiar si fara casa, daca puteti face dovada ca l-ati stapanit si in timpul comunistilor, puteti incerca, tot administrativ, obtinerea unui titlu de proprietate in baza art. 27 alin.2 indice 1 din legea 18/1991... La alegere!
Uzucapiunea de 3o de ani . Asta inseamna ca in acesti ani ati posedat continuu, neviciat, far a intreruperi proprietatea, ca un adevarat proprietar
buna ziua d-le Kyandra , se mai poate face cerere ACUM in 2011 ,la legea 18/91?,va multumesc.=D>
daca cineva a facut o intelegere cu dvs. , prin care v-a lasat in folosinta un teren , dvs. sunteti un detentor precar si nu puteti uzucapa nici peste trei sute de ani (300). Donatie nu potate fi, pt ca donatia se face prin act autentic.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iulie 2011
Gabriel Trifu, Avocat
taur36 a scris:

buna ziua d-le Kyandra , se mai poate face cerere ACUM in 2011 ,la legea 18/91?,va multumesc.=D>

Pentru OP in baza art. 23 si 36 din legea 18/1991 se poate face cerere si in ziua de azi. Cat despre art. 27 alin.2 indice 1 (obtinerea TP din partea prefectului pentru terenurile care nu au fost preluate de comunisti) depinde de prefectura...unele mai primesc cereri, altele nu.

Alte discuții în legătură

Dreptul de proprietate al unui lot in folosinta wdy77 wdy77 Salut! am si eu o nelamurire..bunica mea are un teren care figureaza ca lot in folosinta..care sunt procedeele de al trece in drept de proprietate? ideea este ... (vezi toată discuția)
Contract din 1955. e necesar ordinul prefectului pentru dovada dreptului de proprietate a terenului? Av_Mihaita Av_Mihaita Exista un contract de vanzare cumparare autentic incheiat pentru casa si teren in anul 1955 (circa 1400 mp). Mostenitorii cumparatorului s-au adresat, in ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune sau ce alt mod de dobândire a cotei părți de coproprietate? Alexandreevici Alexandreevici Uzucapiune sau ce alt mod de dobândire a cotei părți de coproprietate? Bună ziua! Tată și fiu moștenesc în baza unui testament de la un bunic ... (vezi toată discuția)