iti dai seama cat costa una? da' e marfa ideea!
Buna ziua,
Ma deranjeaza foarte tare faptul ca diversi angajati ai firmelor din cladirile adiacente cladirii in care locuiesc, vin la servici si isi parcheaza masinile in curtea blocului in care locuiesc. Din moment ce in blocul in care locuiesc sunt 6 apartamente la care se adauga proprietarii vilei din fata blocului si care au garaj propriu, nu vad de ce altii trebuie sa parcheze pe domeniul nostru si sa blocheze de multe ori si accesul vecinului in propriul garaj. Angajatii respectivi lucreaza intr-o alta vila vecina care are propria ei curte, proprietarul vilei neinchiriindu-le spatiu de birouri cu spatiu de parcare aferent. In actul meu de proprietate scrie ca detin x mp din curtea respectiva. Cand vin de la servici, curtea este plina de masini, pe aleea de acces comun la blocul meu si vilele respective sunt parcate masini pe langa care trebuie sa te strecori ca sa nu le zgarii.
Ma tem ca daca montam o poarta care sa nu le mai permita accesul in curtea noastra, vor parca fix in fatza portii si vezi cum poti sa mai deschizi poarta...
PS: nu de putine ori am avut masini care au stationat in curte si cate o saptamana, proprietarii probabil ca le-au lasat cat timp au fost plecati in provincie, adresa fiind la la 15 min de Gara de Nord. Sa nu-i dezumfli toate rotile ca sa aiba de munca la intoarcere?
Se pare ca degeaba le ridic stergatoarele, ei tot nu pricep mesajul...
Multumesc
pai si atunci cum ramane cu...
"Pentru a beneficia de concediu si indemnizatie de maternitate, asigurata trebuie sa aiba un stagiu de cotizare de minim 1 luna realizat in ultimele 12 luni anterior primei zile de concediu medical inscrise in certificatul medical."
stiu ca am citit asta undeva, dar nu mai stiu unde. acum am luat informatia de pe net.
DECI?
"Cuantumul brut lunar al indemnizatiei de maternitate este de 85% din baza de calcul . Baza de calcul a indemnizatiilor se determina ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pana la limita a 12 salarii minime brute pe tara lunar, pe baza carora se calculeaza contributia pentru concedii si indemnizatii."
Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti ce vrea sa spuna legea cu "ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare" --- adica daca nu ai 12 luni de stagiu de cotizare nu beneficiezi de concediu prenatal platit?
Va multumesc
multumesc mult. Au facut fratele meu si baiatul resp un ctr de comodat intre ei doi.
Avokitten, nu e cazul...doar eu si fratele meu suntem proprietari pe apartament. eu nu locuiesc in tzara si nici fratele meu, dar el s-a dus cu ocazia decesului tatalui si eu i l-am recomandat pe baiatul care sa stea in apartament si ii va face primirea in spatiu plus un contract de comodat semnat doar de ei pt ca notarul a zis ca fara succesiunea dupa tata nu poate legaliza ctr de comodat. Deci vom avea o hartie asa, facuta intre fratele meu si baiatul resp. Pb e ca nu stii niciodata cum se schimba oamenii si oricat de multa incredere ai in cineva tot te poate insela. Dar macar stiu ca nu imi ocupa tiganii casa cum am mai auzit...
Succesiunea dureaza cateva saptamani, trebe luate adeverinte de valoare de la cimitir (2 sapt eliberarea lor) etc...
Multumesc mult pt raspunsuri!
Avokitten, pai de asta mi-e si mie teama...ca il bag in casa mea si dupa aia nu pot sa il mai scot...din pacate nu avem timp de succesiune, e prea complicat acum...
Multumesc mult
Parere mea:
Ati mers la un notar sa faceti succesiunea dupa parinti? Daca fratele nu doreste sa se prezinte, notarul ii trimite o citatie acasa sa se prezinte pt a semna fie
Declaratia de acceptare a succesiunii, fie Declaratia de renuntare (ceea ce nu e cazul ca nu vrea sa renunte). Intrebati notarul ce se intampla mai departe daca fratele nu raspunde la citatie, am impresia ca exista o cale legala de rezolvare. Daca accepta succesiunea, va primi 1/4 din casa (cred) si dvs 3/4. Cred ca puteti sa ii oferiti sa cumparati partea lui, dar daca nu vrea, nu puteti sa il scoateti fiindca e mostenitor legal ca si dvs.
Am un apartament si ca sa nu ramana nelocuit am gasit un prieten care va locui acolo fara chirie, doar sa isi plateasca facturile, sa ude florile etc...
Deci nu doresc sa fac contract de inchiriere pt ca nu va plati chirie. Doamna notar a spus ca nu pot face contract de comodat pt ca unul dintre proprietari (mostenitori) a decedat si trebuie facuta mai intai succesiunea.
Intrebarea mea este daca prietenul respectiv va avea vreun drept asupra locuintei mele in urma primirii in spatiu. (doresc sa aiba o forma legala de a locui la adresa mea, de ex. viza de flotant etc.) E vreo diferenta intre viza de flotant si primire in spatiu?
Multumesc mult.
Multumesc mult pt raspunsuri!
Mai clar: singurele lui "probe" sunt ca a locuit in alta parte dupa ce s-a mutat de la noi si ca mama a refuzat sa mearga cu el la circa financiara ca sa rezilieze contractul. Poate sa ii dea instanta castig de cauza? In fond e cuvantul nostru impotriva cuvantului lui: el zice ca a vrut sa rezilieze, noi zicem ca nu reziliem dupa ce tu te-ai mutat deja.