avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce pot face sa nu mai parcheze in curtea mea?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce pot face sa nu mai parcheze in curtea mea?

Buna ziua,

Ma deranjeaza foarte tare faptul ca diversi angajati ai firmelor din cladirile adiacente cladirii in care locuiesc, vin la servici si isi parcheaza masinile in curtea blocului in care locuiesc. Din moment ce in blocul in care locuiesc sunt 6 apartamente la care se adauga proprietarii vilei din fata blocului si care au garaj propriu, nu vad de ce altii trebuie sa parcheze pe domeniul nostru si sa blocheze de multe ori si accesul vecinului in propriul garaj. Angajatii respectivi lucreaza intr-o alta vila vecina care are propria ei curte, proprietarul vilei neinchiriindu-le spatiu de birouri cu spatiu de parcare aferent. In actul meu de proprietate scrie ca detin x mp din curtea respectiva. Cand vin de la servici, curtea este plina de masini, pe aleea de acces comun la blocul meu si vilele respective sunt parcate masini pe langa care trebuie sa te strecori ca sa nu le zgarii.
Ma tem ca daca montam o poarta care sa nu le mai permita accesul in curtea noastra, vor parca fix in fatza portii si vezi cum poti sa mai deschizi poarta...

PS: nu de putine ori am avut masini care au stationat in curte si cate o saptamana, proprietarii probabil ca le-au lasat cat timp au fost plecati in provincie, adresa fiind la la 15 min de Gara de Nord. Sa nu-i dezumfli toate rotile ca sa aiba de munca la intoarcere?

Se pare ca degeaba le ridic stergatoarele, ei tot nu pricep mesajul...

Multumesc
Ultima modificare: Joi, 12 Ianuarie 2012
ileana_cozanzeana, utilizator
Cel mai recent răspuns: arockz , utilizator 15:00, 12 Ianuarie 2012
Montati o bariera cu cartela de acces.:-/:rofl::hm:
iti dai seama cat costa una? da' e marfa ideea!
Locurile de parcare de care dispuneti sunt inchiriate de la Primarie? Daca da atunci in momentul ocuparii unui asemenea loc de catre alta masina banuiesc ca puteti suna la politie sa o ridice.
Din ce am inteles se mai parcheaza si in afara locurilor normale destinate parcarii blocandu-se cai de acces si ingreunandu-se circulatia, vedeti daca puteti sa obtineti o aprobare pentru instalarea unui semn de circulatie "Acces interzis cu exceptia riveranilor", nu prea stiu cum este reglementata instalarea acestora (portiune de drum public/privat) dar am vazut multe din astea prin oras in zonele mai retrase.
ileana_cozanzeana a scris:

iti dai seama cat costa una? da' e marfa ideea!


daca deschiderea nu este mai mare de 3-4m se pune bariera cu un singur brat si costa cateva sute de euro (poate chiar sub 500), si in functie de modelul dorit de acces (telecom, cartela, cip etc) se mai adauga ceva. Vedeti daca la cati proprietari sunteti se merita sau nu efortul.

Poarta asigura si late avantaje, de ex va asigurati si la accesul pietonal, dar desigur costul acesteia (mai ales cu automatizare) va fi mai mare.

Locurile de parcare sunt proprietate privata sau domeniu public? Ar trebui ca politia sa aplice amenzi usturatoare sau chiar ridicarea lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare in dreptul unui teren proprietate privata dianaozdal dianaozdal Am urmatoarea problema: ne-am mutat de curand intr-un complex rezidential din Voluntari si avem probleme cu un vecin care insista sa-si parcheze masina in ... (vezi toată discuția)
Blocat acces garaj din curtea comuna. ce e de facut? danielradu danielradu Salutari! Locuiesc in Bucuresti, sector 2, intr-o curte comuna, cu 3 corpuri de vila intre ele fiind drum de acces. In fundul acestui drum se afla garajul meu. ... (vezi toată discuția)
Parcare ionelachirvase ionelachirvase Buna ziua In zona unde locuim , avem 2 vecini care locuiesc la casa si desi au in dreptul portii afisat garaj/nu blocati accesul, ei parcheaza mereu in ... (vezi toată discuția)