avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Parcare in dreptul unui teren proprietate privata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Parcare in dreptul unui teren proprietate privata

Am urmatoarea problema: ne-am mutat de curand intr-un complex rezidential din Voluntari si avem probleme cu un vecin care insista sa-si parcheze masina in dreptul curtii noastre. In acest complex fiecare proprietar isi parcheaza masina/masinile in dreptul curtii, in functie de spatiul fizic disponibil. Noi avem un teren ceva mai mare decat al vecinului, ceea ce ne-ar permite parcarea ambelor masini in dreptul curtii noastre, insa desi am incercat sa dialogam civilizat cu acesta, in fiecarea seara ii gasim masina in fata proprietatii noastre, uneori fiind nevoiti sa cautam loc de parcare foarte departe de casa. As vrea sa facem intrare in curte, pentru a ne parca masinile in curte, dar mi-e teama ca desi ar vedea poarta de acces in curte, tot ne-ar obtura accesul, in mod intentionat. As vrea sa stiu daca exista vreo lege care ma poate proteja in vreun fel in aceasta situatie si unde ar trebui sa reclam acest lucru.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Irmuresan , utilizator 10:08, 5 Ianuarie 2011
Daca veti face acces pentru autoturism ,respectiv poarta intrare ,pe care aplicati placuta cu ACCES AUTO,sau GARAJ, nu va mai putea sa va parcheze masina in fata casei dvs.Nu poate sa va blocheze accesul din sau in proprietatea dvs,exista si posibilitatea sa sunati si sa-i fie ridicata masina...Poate va vor raspunde specialistii de aici,daca voi avea putin timp maine,voi cauta exact temeiul legal pt.ceea ce v-am scris mai sus,pt.ca am avut si eu o problema asemanatoare.Dar,sigur veti primi raspunsuri competente.Toate bune !!
inteleg ca parcarea se afla in dreptul unui teren proprietate privata si nu pe proprietatea privata. Cu alte cuvinte, parcarea se afla pe domeniul public. Nu cunosc vreun act normativ care sa prevada detinerea in exclusivitate a unui loc de parcare cu exceptia in care respectivul loc de parcare a fost concesionat de la Primarie. De reclamat, dupa parerea mea, nu-l puteti decat in cazul in care va blocheaza accesul pe proprietate.
Numai bine va doresc.
ing. Ioan Ciobanu
dar daca un o constructie de birouri recent facuta,fata in fata cu blocul in care stau, are o parcare privata a carei iesire au conceput=o prin parcarea blocului in care stau, furand astfel 3 locuri de parcare - si asa insuficiente! - e legal?poti abuza de o parcare deja existenta, ce tine de domeniul public, facand din o parte din ea privilegiul tau exclusiv?
Mentionez ca constructia respectiva are iesire si pe partea cealalta, la bulevard!
Multumesc anticipat pt raspuns!
Ultima modificare: Miercuri, 5 Noiembrie 2008
Liliana Gradinaru, Avocat
Diana, il puteti da in judecata pe obligatia de a face, daca insa dovediti ca va creeaza un prejudiciu... Dupa construirea unui acces auto, acest prejudiciu ar fi mai usor de dovedit...
Pana atunci, nu am inteles un lucru: daca ati avea loc sa parcati 2 masini, cum de atunci cand parcheaza el, nu mai incapeti? Cred ca nu am inteles ceva...

Dansgara, verificati la primarie, daca era proprietate publica si primaria le-a dat acceptul... asta e! Daca nu... pot fi obligati sa intre in legalitate!
Accesul din parcarea lui privata la stradutza din fata blocului meu se face printr-o bariera si o portitza, ocupand astfel 3 locuri de parcare..iesirea din curtea lui in stradutza se face prin parcare!!!E legal ca Primaria sa acorde o astfel de autorizatie, luind din domeniul public - repet, si asa insiuficient pt masinile din blocul in care stau - si oferind unui investitor privat dreptul de a folosi el exclusiv acele 3 locuri de parcare, inoperabile datorita accesului auto?
Nush daca are relevanza faptul ca respectivul a fost consilier la Primarie, secretar de stat si om de afaceri cu business in imobiliare....
Ultima modificare: Joi, 6 Noiembrie 2008
Liliana Gradinaru, Avocat

Alte discuții în legătură

Parcare pe drum privat Irmuresan Irmuresan Buna ziua am o problema mai ciudata as zice si nu stiu cum sa procedez. Lucrurile stau cam asa: - am cumparat un teren pe care ulterior a fost construit ... (vezi toată discuția)
Despre parcare sanducrist sanducrist gasesc mereu masina cu oglinzile stranse / cu stergatoarele ridicate / cu rotile dezumflate / cu biletele prin care sunt avertizata sa nu mai parchez ... (vezi toată discuția)
Parcare in afara proprietatii private strada cu regin privat usedtobeNemesh usedtobeNemesh Buna seara, Am o problema cu un vecin care s-a decis sa nu mai lase pe nimeni sa parcheze masina pe partea lui de gard. Strada, lata de 6,4 m, nu are ... (vezi toată discuția)