avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Parcare pe drum privat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Parcare pe drum privat

Buna ziua

am o problema mai ciudata as zice si nu stiu cum sa procedez.
Lucrurile stau cam asa:
- am cumparat un teren pe care ulterior a fost construit in antrepriza un duplex. (e vorba de un sir de duplexuri)
- 3 metri din acest teren este intabulat separat pentru fiecare proprietar in parte : cu utilitate drum.
- problema e ca vecinul de la duplexul de langa noi si-a facut gard intre noi si de atunci, de lene sa isi deschida poarta, parcheaza mereu (fie el, fie prieteni de-ai lui) pe partea de drum privat care imi apartine, de cele mai multe ori obligandu-ma sa fac o gramada de miscari pentru iesirea si intrarea in propria parcare. (mentionez ca in fata avem un bloc care are si el 2 m pusi la drum si datorita lui reusesc cat de cat sa intru in parcare). Bunul simt lipseste cu desavrasire in anumite cazuri si desi mi-am pus semn cu "nu parcati" si i-am si rugat sa nu mai parcheze, tot o fac - deci calea amialbila a iesit din discutie.
Ce masuri as putea lua sa nu mai parcheze nimeni pe acest drum? (macar pe partea care imi apartine)
Multumesc.

Cel mai recent răspuns: Bogdan1459 , utilizator 21:19, 4 Noiembrie 2019
Nu aveti "o parte din drum care va apartine" decat ca o cota ideala. Prin urmare, dreptul de proprietate al fiecarui coproprietar purtand asupra fiecarui centimetru patrat de drum, nu puteti stabili care este "lotul" dumneavoastra de drum, nici nu il puteti impiedica pe vecin sa parcheze decat in situatia in care va blocheaza accesul in curte.

Solutia? Daca bun simt nu e, nimic nu e.

Multumesc pentru raspuns.
Inteleg ca pe vecinul nu il pot obliga pentru ca are drept la drum ca si mine. Desi drumul care ne apartine e blocat total de masina lui, eu pot intra in curte ocolindu-l pe partea de drum care apartine blocurilor.
Dar pe prietenii lui? Si ei au aceleasi drepturi?
Inteleg ca trebuie sa ai mare indemanare sa iesi din curte. Si daca nu esti indemanatic si lovesti masina vecinului ce se intampla? Ca nu este drum public. Te da in judecata pe civil. Dureaza ani de zile. Poti eventual sa pui o persoana fara venituri si carnet sa exerseze intrarea in curte. Cu o masina mai veche. Ceva gen Volga. Pe drum privat ai voie sa conduci si fara carnet. Iar daca nu ai venituri pagubasul nu te poate executa silit. In plus te judeci ani de zile ca practic masina vecinului te-a obligat sa lovesti ninunata masina de epoca. Persoana care a mutat masina ta a venit sa mature in curte si s-a proprtit in vecin. Eu asa as face. La nesimtire trebuie sa raspunzi la fel. Pana la urma daca ai casa la curte parcheaza in curte. Lasa drumul liber. Cu vecinii in general nu trebuie sa discuti. Ei te vor duce cu zaharelul si tot cum vor ei fac. Nu ii inveti tu pe ei, sau nu le spui tu lor ce sa faca pe drumul lor. Eu zic sa le loviti masinile. Cumparati un harb de masina si loviti-le masinile. Pe toate, de la cap la coada. Apoi lasati harbul in drum sa il mai loveasca si ei. De cate ori vor.
Ultima modificare: Luni, 4 Noiembrie 2019
Bogdan1459, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare in dreptul unui teren proprietate privata dianaozdal dianaozdal Am urmatoarea problema: ne-am mutat de curand intr-un complex rezidential din Voluntari si avem probleme cu un vecin care insista sa-si parcheze masina in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,am casa la curte si am cedat la drumul de servitute ... Jydanul68 Jydanul68 Buna ziua,am casa la curte si am cedat la drumul de servitute 3 metri/25 metri lungime.Mentionez ca strada este privata, nu este data la stat sau ... (vezi toată discuția)
Curte comuna, parcare pe spațiu verde Lavanda gri Lavanda gri Buna ziua, Locuiesc într-o curte comună (duplex), curtea fiind spațiu verde. Vecina mea parchează mașina pe spațiul verde, desi nu este de comun accord ... (vezi toată discuția)