avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 171 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Parcare in dreptul unui teren proprietate privata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Parcare in dreptul unui teren proprietate privata

Am urmatoarea problema: ne-am mutat de curand intr-un complex rezidential din Voluntari si avem probleme cu un vecin care insista sa-si parcheze masina in dreptul curtii noastre. In acest complex fiecare proprietar isi parcheaza masina/masinile in dreptul curtii, in functie de spatiul fizic disponibil. Noi avem un teren ceva mai mare decat al vecinului, ceea ce ne-ar permite parcarea ambelor masini in dreptul curtii noastre, insa desi am incercat sa dialogam civilizat cu acesta, in fiecarea seara ii gasim masina in fata proprietatii noastre, uneori fiind nevoiti sa cautam loc de parcare foarte departe de casa. As vrea sa facem intrare in curte, pentru a ne parca masinile in curte, dar mi-e teama ca desi ar vedea poarta de acces in curte, tot ne-ar obtura accesul, in mod intentionat. As vrea sa stiu daca exista vreo lege care ma poate proteja in vreun fel in aceasta situatie si unde ar trebui sa reclam acest lucru.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Irmuresan , utilizator 10:08, 5 Ianuarie 2011
Avlil, noi avem o curte imprejmuita de un gard. Largimea curtii noastre permite parcarea a 2 masini, paralel cu gardul- noi avem 2 masini, deci ar fi perfect pentru noi, deci daca mai parcheaza si el, evident ca nu mai ramane loc decat pentru una dintre masinile noastre. Am cumparat teren mai mare, tocmai in ideea de a avea unde sa parcam, dar SURPRIZA, daca ai un asemenea vecin. Fiind un complex de vile, fiecare isi parcheaza masina/masinile in fata curtii proprii. Daca dimensiunea curtii NU permite parcarea a mai mult de o masina, atunci iti mai poti cumpara un loc de parcare intr-o parcare care a fost special construita cu aceasta destinatie. Acest vecin al meu are curtea mai mica decat a noastra, deci isi poate arca o singura masina acolo, si-a mai cumparat un loc de parcare, dar, pur si simplu refuza sa isi parcheze masina acolo, preferand sa si-o lase in fata curtii mele. Noi inca nu am facut acces auto in curte, probabil ca doar facand asta vom putea scapa de el, desi la cat este de necooperant si mitocan ma pot astepta ca si atunci sa-mi blocheze intrarea.
Dv. ati cumparat mai mulşt teren ca sa parcati, da nu parcati pe acel teren proprietate privata exclusiva, ci in afara lui!
Nu stiu daca aveti vreun regulament semnat intre proprietari, daca v-ati asociat cumva, daca drumul acela e proprietatea dv. privata indiviza fortata, daca ati stabilit niste reguli acolo...
Atat va pot spune in baza informatiilor aratate...
Buna ziua

am si eu o problema asemanatoare. Am un duplex cu parcare laterala. Drumul de acces in parcare trece prin fata casei unde am un spatiu de 2 metri (gradinuta) imprejmuita de gardulet. De la gardulet, mai am cumparati 3 metri cu CF utilizati in scop drum. (am cumparat initial terenul) In fara duplexului s-a construit un bloc care are si el pusi 2 metri la drum.
De cateva saptamani, o masina parcheaza mereu in fata garduletului meu, pe partea de drum care imi apartine blocandu-mi vizibilitatea si incurcandu-ma la iesirea din parcarea personala, fiind nevoita sa fac mai multe miscari cu atentie pentru a nu atinge alte masini, doar ca sa pot pleca.
Ce pot face pentru a-l opri sa mai parcheze acolo?
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare pe drum privat Irmuresan Irmuresan Buna ziua am o problema mai ciudata as zice si nu stiu cum sa procedez. Lucrurile stau cam asa: - am cumparat un teren pe care ulterior a fost construit ... (vezi toată discuția)
Despre parcare sanducrist sanducrist gasesc mereu masina cu oglinzile stranse / cu stergatoarele ridicate / cu rotile dezumflate / cu biletele prin care sunt avertizata sa nu mai parchez ... (vezi toată discuția)
Parcare in afara proprietatii private strada cu regin privat usedtobeNemesh usedtobeNemesh Buna seara, Am o problema cu un vecin care s-a decis sa nu mai lase pe nimeni sa parcheze masina pe partea lui de gard. Strada, lata de 6,4 m, nu are ... (vezi toată discuția)