Buna seara,
Am o problema cu un vecin care s-a decis sa nu mai lase pe nimeni sa parcheze masina pe partea lui de gard. Strada, lata de 6,4 m, nu are trotuare, este o strada cu regim privat (o fundatura care poate fi inchisa oricand cu bariera iar a carei asfaltare a fost platita de catre toti cei cu proprietati cu iesire la strada, imparteala facandu-se in functie de numarul de proprietati, nu de metri liniari deschidere). Un vecin cu deschidere de 20 de metri liniari nu mai permite parcarea niciunei masini pe partea lui de strada, el avand curte cu poarta de access, dar lasand permanent singura masina in afara curtii. Sunt vecini care au deschidere mult mai mica de 5-6 m si care pot parca o singura masina in curte avand suprafata foarte mica in curte (20 mp in care intra si scara de acces in casa), iar a doua masina o lasa in afara curtii. Vecinul mai sus mentionat face scandal de fiecare data cand vede o alta masina parcata pe partea lui de strada. Daca cei cu curtea mica parcheaza pe partea lor de strada si cei cu curtea mare pe a lor, nu mai ramane loc de trecere decat pentru o masina mica, nicidecum pentru o eventula masina de interventie in caz de urgenta si nici pentru masina de gunoi.
Exista vreun temei legal in baza caruia vecinul mai sus mentionat poate interzice parcarea altei masini langa gardul lui, pe strada (bineinteles fara a bloca nicio cale de acces)?
Va multumesc anticipat
Si eu am aceeasi problema. In cazul meu, diferenta este ca strada este un publica, nu privata si cu trotuar. In cazul in care parchezi masina in dreptul gardului unui vecin, face scandal, ridica stergatoarele, etc. pe motiv ca acolo parcheaza el, ca este bucata lui de strada, pentru ca el a fost acolo inaintea mea.
Ce este de facut cu astfel de oameni? Sunt convins ca strada este a primariei si el nu are vreun act de proprietate pentru strada publica pe care circula oricine..
Despre parcare
sanducrist
gasesc mereu masina cu oglinzile stranse / cu stergatoarele ridicate / cu rotile dezumflate / cu biletele prin care sunt avertizata sa nu mai parchez ... (vezi toată discuția)