Multumesc, voi incerca intr-o prima etapa sa gasesc o persoana careia sa-i cesionez actiunile, desi sunt slabe sanse, si apoi voi merge pe varianta fuziunii ...
Da, asta ar fi fost o rezolvare in cazul ar fi cineva interesat de a deveni asociat .. Eu vreau sa ma retrag deoarece dupa o indelunga perioada de timp in care nu m-am implicat in activitatea societatii, ca urmare a rezultatelor proaste obtinute de catre asociat (lipsa profitului - pierderi pe care el si le asuma) am convenit de comun acord sa parasesc firma; Nu este nimeni interesat sa devina asociat intr-o firma fara profit, deci problema ramane din pacate, va trebui sa pareasesc firma si sa cesionez partile mele sociale catre unicul asociat.
Vreau sa renunt la statutul de asociat in cadrul unei firme, insa problema este ca persoana care ar ramane in continuare asociat unic pe firma mai este de asemenea asociat unic intr-o alta firma. Cum se poate iesi in acest caz din asociere ? Se va desfiinta firma ? (din cate stiu legea nu permite unei persoane sa aiba statutul de asociat unic decat intr-o singura firma). In cazul desfiintarii firmei, cine va prelua mai departe indatoririle si obligatiile existente (dividende, datorii, etc) ? Exista o succesiune a acestor actiuni (devenire asociat unic si apoi desfiintare firma) sau se vor petrece simultan ? Multumesc!