Buna ziua.Unde se incadreaza aceasta meserie,conform noii grile de salarizare.De ce,avindu-se in vedere cerintele tot mai mari si importanta ce se acorda in ultimul timp prevenirii situatiilor de urgenta pe plan national, nu avem si noi un articol distinct care sa reglementeze atat incadrarea cat si statutul nostru, deoarece unii sefi de servicii sunt incadrati ca si functionari publici, altii ca si personal contractual, unora le sunt necesare studii superioare,altora studii medii,aici intervenind,implicit,chestiunea salariului.Daca insusi titulatura este de "Sef serviciu", de ce nu se tine seama la incadrarea in grila de salarizare, fiind plimbati pe la diferite categorii de personal .Nu cred ca este corect ca eu sa am ,cu studii superioare, salariul net de 780 lei, iar fochistul-720 lei, la ce raspunderi si cerinte avem unii si altii, pentru ca pe linga atributiile de postului,mai sunt si alte sute de atributiuni delegate, nefiind unul macar ,cred,care sa se o numai de situatiile de urgenta.
La acel spor de dispozitiv nu avem dreptul si noi, tininduse cont de specificul meseriei, nefiind nici un caz in care pe linga ISU profesionist sa nu participam si noi, supunandu-ne acelorasi categorii de riscuri,dar pe jumatate din leafa unui pompier profesionist.
Va multumesc