avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sef SVSU-statut,incadrare,salarizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sef SVSU-statut,incadrare,salarizare

Buna ziua.Unde se incadreaza aceasta meserie,conform noii grile de salarizare.De ce,avindu-se in vedere cerintele tot mai mari si importanta ce se acorda in ultimul timp prevenirii situatiilor de urgenta pe plan national, nu avem si noi un articol distinct care sa reglementeze atat incadrarea cat si statutul nostru, deoarece unii sefi de servicii sunt incadrati ca si functionari publici, altii ca si personal contractual, unora le sunt necesare studii superioare,altora studii medii,aici intervenind,implicit,chestiunea salariului.Daca insusi titulatura este de "Sef serviciu", de ce nu se tine seama la incadrarea in grila de salarizare, fiind plimbati pe la diferite categorii de personal .Nu cred ca este corect ca eu sa am ,cu studii superioare, salariul net de 780 lei, iar fochistul-720 lei, la ce raspunderi si cerinte avem unii si altii, pentru ca pe linga atributiile de postului,mai sunt si alte sute de atributiuni delegate, nefiind unul macar ,cred,care sa se o numai de situatiile de urgenta.
La acel spor de dispozitiv nu avem dreptul si noi, tininduse cont de specificul meseriei, nefiind nici un caz in care pe linga ISU profesionist sa nu participam si noi, supunandu-ne acelorasi categorii de riscuri,dar pe jumatate din leafa unui pompier profesionist.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: aureliany , utilizator 10:50, 31 Ianuarie 2010
Buna ziua !
Aveti dreptate. Daca functia de inspector protectia civila este prevazuta expres in Legea 481/ 2004 a protectiei civile si trebuie sa fie conform prevederilor legale functie publica( desi multe primarii ignora si aceasta prevedere), functia de sef SVSU este prevazuta doar de o serie de ordine interne si dispozitii( OMAI- uri), in special OMAI 718/2005.
Cred ca aveti mare dreptate, avand in vedere ca sefii SVSU trebuie sa intervina in orice situatie de risc. Problema este si mai delicata daca ne gandim ca sunt in serviciile profesioniste( ISU) o serie de angajati, cadre militare, ce sunt pe functii neoperative, invart cateva hartii, nu sunt expusi riscurilor si totusi primesc sporuri.
Cu stima !
Draga primariaagap. Sunt si eu sef S.V.S.U. si va informez ca in C.O.R. s-a introdus deja functia de Sef serviciu voluntar/privat pentru situatii de urgenta cod315101,postul de sef S.V.S.U.este POST UNIC. dreptul la avansare in treapta profesionala pentru peraonalul contractual este de 6 luni pentru debutanti iar pentru ceilalti este de un an, iar conducatorul institutiei nu poate ingradi dreptul la avansare. Art.38 alin.1) din Legea 307/2006 spune: "personalul angajat al serviciilor de urgenta voluntare/private se incadreaza in conditiile de munca similare personalului serviciilor de urgenta profesioniste". Dupa cum vedeti, prevederi legale sunt dar nu se aplica la fel pentru toti. Din aceasta cauza noi, sefii S.V.S.U. din judetul Botosani am hotarat sa ne constituim intr-un sindicat al nostru (unul pentru toata tara), care sa ne apere drepturile. daca vreti sa aflati mai multe va rugam sa ne contactati pe aaxine@yahoo.com. Multa bafta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarizare sef svsu zama cristian zama cristian Sunt Seful SVSU dintr-o primarie,la data angajarii aveam studii medii, am absolvit ,intre timp, o facultate de stat (admin.pub),mi s-a marit salariul de la 788 ... (vezi toată discuția)
Salarizarea se face dupa functia ocupata sau dupa incadrare? zama cristian zama cristian Buna ziua. Cum se stabileste clasa de salarizare si coeficientul de ierarhizare in cazul personalului contractual incadrat conf. L 284/2010 ca Inspector de ... (vezi toată discuția)
Statut si salarizare sef svsu zama cristian zama cristian De ce nu toti cei incadrati in aceasta meserie nu au acelasi statut.Sunt colegi care sunt incadrati ca si functionari publici,sunt si altii care sunt personal ... (vezi toată discuția)