avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Activitate Danielf

Activitate Danielf

se considera vechime in functie juridica perioada lucrata ca si consilier juridic in baza unui contract de munca voluntara de asistenta si consultanta judiciara incheiat cu un sindicat , cu durata de munca de 4 ore/zi ?
multumesc,
Răspuns la discuția concesiune
va inteleg, insa ar fi necesare cateva lamuriri: se schimba natura juridica a contractului ? care va fi aceasta ? inchiriere ?( concesiunea se face numai cu statul); multe din clauze nu mai pot fi valabile, cum ar fi 1.retragerea concesiunii pt.neexecutarea constructiei ( e deja finalizata si in functiune); 2.retragerea concesiunii pt.cazuri de interes public s.a.
sunt constient ca, de comun acord, se poate incheia orice fel de act, dar strict legal, se poate schimba ceva ?
insasi Legea 10 este ambigua : "Art. 14 - Dacă imobilul restituit prin procedurile administrative prevăzute de prezenta lege sau prin hotărâre judecătorească face obiectul unui contract de locaţiune, concesiune, locaţie de gestiune sau asociere în participaţiune, noul proprietar se va subroga în drepturile statului sau ale persoanei juridice deţinătoare, cu renegocierea celorlalte clauze ale contractului, dacă aceste contracte au fost încheiate potrivit legii"
Răspuns la discuția concesiune
da, situatia in sine e destul de ciudata...
revin cu amanunte:
- contract incheiat in 1994, pt.99 ani, pt.infiintarea unei unitati bancare de stat ( azi privatizata in totalitate)
- redeventa anuala cca 50.000 ron indexata anual cu rata inflatiei, pt. o supraf.de cca 500 mp.
- constructia ridicata -cca 3000 mp supraf.constr.
Chiar se poate renegocia redeventa, daca nu e prevazut in contract ?
Discuție concesiune
salutare
doresc o parere despre situatia in care, prin instanta, unei persoane i se restituie in proprietate un teren care, anterior, fusese concesionat de catre stat (concedent) unei alte persoane (concesionar), care a ridicat o constructie si se dispune, prin hotarare, ca actualul proprietar se subroga in dr.si oblig.statului din contr.de concesionare.
ce act se poate incheia intre actualul proprietar si concesionar, pentru ca drepturile ambelor parti sa fie valorificate in mod onorabil ? multumesc