avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Activitate katona gabor

Activitate katona gabor

Discuție Deducere TVA
Buna ziua
Suntem o societate comerciala,si dorim sa achizitionam un imobil(cu spatiu comercial)de la o alta societate comerciala,care la randul lui a fost cumparat de la stat acum 12 ani(cladire veche)
Intrebarea noastra este:
-dupa efectuarea tranzactiei acea societate va trebui sa plateasca TVA statului?
-putem noi sa deducem TVA-ul pe baza actului de cumparare si facturii emise de acea societate.
Va multumim
multumim pentru raspuns.Deci, noi anul trecut am semnat contractul cu firma sc Huron Export-Import srl din Miercurea Ciuc,care dupa ce a fost cumparat(fuzionat?)
de compania austriaca Ave Energie AG Umwelt si-a modificat denumirea in SC Ave Huron SRL,iar actul aditional cu privire la aceasta modificare de denumire,care ne-au trimis pentru semnare o putem considera ca pe un contract nou?
avem un magazin de materiale de constructii.Anul trecut Primaria localitatii a incheiat
un contract de salubritate cu firma s.c Huron s.rl care la randul lor au venit la noi si au
spus ca trebuie sa facem un contract obligatoriu cu ei,stabilind cantitatea de deseu menajer la minim 1mc la pretul de 35 ron/luna.Anul aceasta firma Huron a fost cumparata de o firma multinationala(AVE) transformandu-se in s.c Ave Huron in acelasi timp ridicand taxa de salubitate la 62 ron/luna si n-au trimis un act aditional spre semnatura,mentionand ca de acum plata se va face catre aceasta firma.Noi nu am semnat actul aditional,dimpotriva am facut o petitie pe care au semnat zeci de firme catre consiliul local si firma respectiva,cu privire la modificarea cantitatii minime de gunoi menajer.In luna iunie consiliul local a aprobat cererea noastra reducand cantitatea minima la 0,5 mc,insa firma respectiva nu a tinut cont de acest fapt,trimitand facturile insotit de actul aditional(pe care nu am semnat nici acum)la vechiul tarif(62ron/luna).Noi am vrut sa reziliem contractul cu ei dar au zis ca nu se poate pentru ca au contract cu primaria.Intrebarea mea este:daca nu am semnat actul aditional cu ei pot sa fac un contract cu o alta firma,dintr-o alta localitate(mai ales ca efectiv nu producem nici cea mai mica cantitate de gunoi)