mariusinho a scris:
Dupa ce aflati ca a fost transmis dosarul la instanta de fond, interesati-va periodic la instanta de fond daca au dosarul, in vederea legalizarii si investirii cu formula executorie. Pentru a o putea investi cu formula executorie, aveti nevoie de o taxa judiciara de timbru de 6 lei (2 lei legalizarea si 4 lei investirea), timbru judiciar in valoare de 0,30 lei si o cerere, pe care o veti adresa instantei de fond. Dupa ce obtineti hotararea legalizata si investita cu formula executorie, faceti o adresa fostului angajator, la care veti atasa o copie de pe acea hotarare, prin care solicitati sa dispuna punerea in executare voluntara a dispozitivului hotararii. Daca acestia nu se conformeaza solicitarii dumneavoastra, atunci va trebui sa apelati la un Executor Judecatoresc, care va face demersurile in vederea punerii in executare a acestei hotarari. Mult succes. Cu stima.
Tin sa precizez ca hotararile pronuntate in litigiile de munca sunt executorii de drept, fara a mai fi nevoie de investirea ei .
Mentionez ca
"o mare casa de avocatura" din capitala a incercat si solicitat investirea unei astfel de hotarari pronuntata intr-un litigiu de munca iar instanta i-a transmis
"foarte politicos" ca
este executorie de drept respingandu-i astfel cererea.
Asa ca aveti grija si in momentul in care vi se comunica hotararea sau luati un certificat de grefa comunicatile angajatorului cu solicitarea de a va plati salariile restante in termenul legal de 15 zile calendaristice.
Daca acest lucru nu se intampla mergeti direct cu hotararea la un executor judecatoresc.
Parerea mea.