Problema mea este in felul urmator: Am stat in chirie timp de 1 an de zile intr-un anumit spatiu, platind initial si garantie in valoare de 600 euro. Am avut un contract semnat intre mine si proprietar, ambii persoane fizice, in care scria si de aceasta garantie.
Contractul a fost semnat pe 6 luni. Apoi l-am prelungit de comun accord verbal, insa eu unul nu am mai semnat un nou act. Proprietarul imi zice ca el a inregistrat contractul, insa eu nu vad cum s-a putut face acest lucru de vreme ce eu nu am mai semnat nici un act de prelungire a contractului, ci doar pe cel initial , pe 6 luni.
In acest moment proprietarul gaseste diverse motive pentru a nu imi inapoia banii de garantie. Am incercat sa discut cu el pe cale amiabila si nu am reusit nimic.
Doresc sa stiu daca pot face o plangere impotriva lui la garda financiara sau ceva de genul acesta, pentru a incerca sa il "inmoi" cu o astfel de amenintare. Chiar daca nu voi reusi, oricum vreau sa fac o plangere pentru ca data viitoare sa se poarte mai omeneste cu viitorii sai chiriasi.
Ar mai fi de mentionat ca:
- plata se facea cash in fiecare luna si nu am nici o dovada a efectuarii acesteia (naiv, nu am stiut macar ca trebuie)
- in perioada martie -august am stat in locul respectiv fara contract, avem martori vecinii pentru acest fapt
- nu s-a efectuat un proces verbal detaliat de primire in momentul in care m-am mutat in apartament
- nu am efectuat nici un proces verbal de predare cand am eliberat, la inceputul lui septembrie
Asadar, acestea fiind spuse, am vreo sansa sa pot recupera banii de garantie si unde as putea face reclamatie impotriva propietarului (banuiesc ca la garda financiara, protectia consumatorului sau ceva de genul acesta).