avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1947 soluții astăzi
Forum Activitate juicero

Activitate juicero

Răspuns la discuția Inscris pentru judecare in lipsa
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri
Am primit recent (in urma cu 2 luni) o somatie de plata a unei amenzi, pentru o fapta pe care nu am comis-o. E vorba de tulburarea ordinii publice in Cluj Napoca (nu am fost niciodata in acest oras), in urma cu doi ani, in aprilie 2007. Pe procesul verbal existau datele mele din buletin, dar era semnat de un martor pe care nu il cunosc.

Nu am primit niciodata procesul verbal acasa, desi la Circa Financiara mi s-a spus ca figurez ca si cum ar fi semnat un imputernicit, Ana, pentru primirea procesului verbal la domiciliul meu (nu a locuit nici o Ana vreodata la domiciliul meu). Am depus prin posta contestatie la somatie in Bucuresti si o contestatie la procesul verbal la Cluj Napoca (am explicat in contestatie ca nu am fost niciodata in Cluj Napoca, si ca nu am primit niciodata procesul verbal).

Am primit citatie atat de la Judecatoria din Bucuresti, cat si din Cluj Napoca. Din pacate nu ma pot prezenta la procesul din Cluj Napoca, si am inteles ca pot trimite un inscris, in cazul in care nu ma prezint la proces. V-as ruga sa ma imi dati cateva detalii legate de acest inscris pe care trebuie sa il trimit (ce trebuie sa contina, cui trebuie sa ma adresez, cum trebuie formulat).

Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Timbru judiciar si taxa de timbru
In primul rand va multumesc pt ajutor, m-am lamurit (ca pot prezenta dovada platii judecatorului sau grefierului).

Cat despre procesul propriu-zis... Am primit in urma cu o luna o somatie pentru plata unei amenzi contraventionale de 300 RON. Procesul verbal e din 2007, dar nu am intrat niciodata in posesia lui, am primit doar somatia dupa 2 ani (in august 2009). Fapta mentionata acolo (ceva legat de tulburarea linistii publice) nu a fost comisa de mine. Un argument in acest sens ar fi faptul ca s-a intamplat in Cluj, oras in care nu am fost niciodata :). Mai ciudat este ca, la circa financiara, mi s-a prezentat un document potrivit caruia un imputernicit pe nume Ana ar fi primit procesul verbal in locul meu, la domiciliu. Totusi, la domiciliul meu nu a locuit niciodata nici o Ana.

Am depus o contestatie la somatie la judecatoria din Bucuresti si o contestatie la procesul verbal la judecatoria din Cluj-Napoca. Jud. din Bucuresti m-a chemat prin citatie la proces, iar in citatie era mentionat sa achit taxa de timbru judiciar si timbrul judiciar pana la data primei infatisari (1 octombrie 2009). De la Judecatoria Cluj-Napoca nu am primit inca raspuns.
Răspuns la discuția Timbru judiciar si taxa de timbru
Vă mulţumesc pentru răspuns. Este prima dată când sunt implicat într-un proces... Dosarul la care trebuie să depun timbrul şi taxa de timbru la cine se află, la judecător? Îl depun în momentul în care mă prezint la proces? Mulţumesc încă odată.
Am depus o contestaţie la o amendă de 300 RON. Am primit o citaţie, prin care mi se cere să plătesc timbrul judiciar şi taxa de timbru judiciar înainte de prima înfăţişare. Am înţeles că taxa de timbru se poate plăti la sediul mare CEC de pe Victoriei, iar timbrul poate fi cumpărat de la poştă.

Întrebarea mea e.. Ce fac cu tumbrul odată cumpărat? Mă prezint cu el la proces, îl ataşez pe ceva? Plătesc întâi taxa sau timbrul?

Vă mulţumesc anticipat