Am depus o contestaţie la o amendă de 300 RON. Am primit o citaţie, prin care mi se cere să plătesc timbrul judiciar şi taxa de timbru judiciar înainte de prima înfăţişare. Am înţeles că taxa de timbru se poate plăti la sediul mare CEC de pe Victoriei, iar timbrul poate fi cumpărat de la poştă.
Întrebarea mea e.. Ce fac cu tumbrul odată cumpărat? Mă prezint cu el la proces, îl ataşez pe ceva? Plătesc întâi taxa sau timbrul?
nu conteaza ce platiti intai (timbrul sau taxa judiciara de timbru). important este ca la primul termen de judecata sa depuneti atat timbtul cat si taxa judiciara de timbru IN ORIGINAL, la dosarul cauzei.
Taxa de timbru se poate plati la CEC, iar timbrul judiciar se procura de la orice oficiu postal - la primul termen trebuie sa faceti dovada achitarii, altfel se va respinge contestatia ca netimbrata si nu mai puteti face nimic!
Vă mulţumesc pentru răspuns. Este prima dată când sunt implicat într-un proces... Dosarul la care trebuie să depun timbrul şi taxa de timbru la cine se află, la judecător? Îl depun în momentul în care mă prezint la proces? Mulţumesc încă odată.
hmmm. Sa inteleg ca ai formulat plangere impotriva unui proces verbal prin care ai fost amendat. Potrivit dispozitiilor legale in vigoare (OG 2/2001 - privind regimul juridic al contraventiilor) plangerile contraventionale sunt suctite de taxa judiciara de timbru si timbrul judiciar. Posteaza ceva mai multe detalii despre amenda? Ce fel de amenda? Auto?
Taxa judiciara de timbru si timbrul judiciar le poti depune la primul termen (se inmaneaza fie direct judecatorului, fie grefierului) sau le poti inainta prin posta cu confirmare de primire. O alta posibilitate este depunerea direct la registratura instantei sub semnatura de primire. Avand in vedere protestul magistratilor, aceasta ultima variante este momentan irealizabila. Raman celelalte 2 variante :) Dar, asa cum am spus,, plangerile contraventionale sunt scutite de taca judiciara de timbru si timbrul judiciar.