avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... AMENDA ABUZIVA POLITIE
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

AMENDA ABUZIVA POLITIE

Buna ziua,
M-am trezit la usa cu politia locala sect.3, care mi-a inmanat un "Proces verbal de constatare contraventie"intocmit de Politia Cluj-Napoca din care rezulta ca in data de 11.05.2015 autoturismul marca MERCEDES de culoare rosie cu nr.B-63-THM a stationat pe trotuar.PV a fost intocmit in lipsa si identificarea proprietarului s-a facut din baza de date.
1. Nu am fost in viata mea la Cluj
2.Nu am plecat anul acesta din Bucuresti
3.Autoturismul meu este OPEL CORSA gri
4.CNP-ul din PVCC este gresit.Nu corespunde cu al meu.
Politistii care mi-au adus PVCC-ul mi-au zis sa fac o contestatie la Judecatoria sect.3 in termen de 15 zile.
Va rog frumos sa ma ajutati ! Cum fac contestatia?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ileana567 , utilizator 16:08, 4 Noiembrie 2015
Actiunea se numeste plangere contraventionala. Aveti grija sa o depuneti in termen. Gasiti pe internet multe modele, insa trebuie sa adaptati modelul la situatia dumneavoastra concreta. Solicitati anularea procesului verbal, indicand motivele clare. In drept, intemeiati plangerea pe prevederile art 31 din OG 2/2001 . Instanta competenta este instanta in circumscriptia careia s-a comis presupusa fapta contraventionala
Începând de la, 1 ianuarie 2015, se aplică un nou termen maxim obligatoriu pentru comunicarea proceselor-verbale de constatare a contravenţiei, acesta fiind crescut de la o lună, la două luni. Modificarea a fost reglementată prin Ordonanţa Guvernului nr. 5/2015, publicată în Monitorul Oficial nr. 78/2015.

Daca nu a fost comunicat in acest termen puteti cere constatarea prescriptiei executării sancţiunilor contravenţionale,
De asemenea puteti solicita instantei sa oblige politia sa faca dovada ca a fost comunicat in termenul maxim admis , iar comunicarea acestuia de catre politia locala nu poate inlocui obligatia de a fi comunicat postal cu confirmare de primire

De asemenea aveti 15 zile obigatia sa faceti contestatie.
Exista si alte cauze de anulare ,dar depinde cum este intocmit..
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2015
DenisRif, utilizator
Sa inteleg ca trebuie sa ma duc la Cluj? Procesul verbal a fost incheiat in data de 08.09.2015 si spune ca fapta (stationare pe domeniul public in zona de actiune a indicatorului "OPRIREA INTERZISA") a fost comisa pe data de 11.05.2015.Eu am primit PVCC astazi 04.11.2015.Am pe verso stampila de la politie.
Puteti solicita in cuprinsul plangerii contraventionale judecarea in lipsa, in conformitate cu art 223 alin 3 Cod proc civila,
In acest caz insa incercati sa redactati cat mai bine si complet plangerea contraventionala.
aveti mai jos ceea ce trebuie sa contina obligatoriu un pv, sub sanctiunea anularii:
Art. 16 OUG 2/2001
(1) Procesul-verbal de constatare a contraventiei va cuprinde in mod obligatoriu: data si locul unde este incheiat; numele, prenumele, calitatea si institutia din care face parte agentul constatator; datele personale din actul de identitate, inclusiv codul numeric personal, ocupatia si locul de munca ale contravenientului; descrierea faptei contraventionale cu indicarea datei, orei si locului in care a fost savarsita, precum si aratarea tuturor imprejurarilor ce pot servi la aprecierea gravitatii faptei si la evaluarea eventualelor pagube pricinuite; indicarea actului normativ prin care se stabileste si se sanctioneaza contraventia; indicarea societatii de asigurari, in situatia in care fapta a avut ca urmare producerea unui accident de circulatie; posibilitatea achitarii in termen de 48 de ore a jumatate din minimul amenzii prevazute de actul normativ, daca acesta prevede o asemenea posibilitate; termenul de exercitare a caii de atac si organul la care se depune plangerea.
Sa inteleg ca eu trebuie sa fac o plangere contraventionala pe care sa o trimit prin posta la Judecatoria Cluj-Napoca, la care anexez copie PVCC, copie talon auto, copie CI si sa solicit judecarea in lipsa. Trebuie sa mai platesc taxa de timbru ?

Alte discuții în legătură

Stiati ca? Florin111 Florin111 Dosar nr. R O M Â N I A TRIBUNALUL CLUJ SECŢIA MIXTĂ DE CONTENCIOS ADMINISTRATIV ŞI FISCAL, DE CONFLICTE DE MUNCĂ SI ASIGURĂRI SOCIALE DECIZIA ... (vezi toată discuția)
Abuz - amendat pentru ca nu as fi acordat prioritate pietonilor cristisangeorz cristisangeorz La o trecere pt pietoni, in mun. Cluj-Napoca, am acordat prioritate pietonilor anagajati in traversare, dupa care am plecat; pe trecere nu ma era nici o ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala adrianateo adrianateo Buna seara! Am stationat cu camionul de peste 7,5 t in apropierea locuintei mele, un echipaj de politie rutiera mi-a dat amenda de 3000ron fara a-mi intocmi ... (vezi toată discuția)