La o trecere pt pietoni, in mun. Cluj-Napoca, am acordat prioritate pietonilor anagajati in traversare, dupa care am plecat; pe trecere nu ma era nici o persoana. Dupa 100 m m-a oprit un echipaj de politie si m-a amenintat ca imi suspenda permisul de conducere pentru neacordare de prioritate pietonilor si santajandu-ma cu asta m-au obligat sa semnez un proces-verbal pentru alta contraventie. Nu se poate face nimic pentru a se evita astfel de abuzuri? Aveam un martor in masina, dar si ei erau doi.
In termen de 15 zile de la comunicarea PV ,formulati contestatie impotriva acestuia la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
In sustinerea punctului dvs de vedere ,precizati si existenta de martor ,pe care soliciati sa fie audiat
Formulati plangere contraventionala la Judecatoria Cluj Napoca . Solicitati in plangere ca Politia sa faca dovada existentei contraventiei , intrucat sarcina probei revine agentului constatator , potrivit jurisprudentei CEDO . De asemenea indicati si dvs martorul care era cu dvs in masina .