avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Timbru judiciar si taxa de timbru
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Timbru judiciar si taxa de timbru

Am depus o contestaţie la o amendă de 300 RON. Am primit o citaţie, prin care mi se cere să plătesc timbrul judiciar şi taxa de timbru judiciar înainte de prima înfăţişare. Am înţeles că taxa de timbru se poate plăti la sediul mare CEC de pe Victoriei, iar timbrul poate fi cumpărat de la poştă.

Întrebarea mea e.. Ce fac cu tumbrul odată cumpărat? Mă prezint cu el la proces, îl ataşez pe ceva? Plătesc întâi taxa sau timbrul?

Vă mulţumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ginberto , utilizator 09:48, 30 Aprilie 2011
In primul rand va multumesc pt ajutor, m-am lamurit (ca pot prezenta dovada platii judecatorului sau grefierului).

Cat despre procesul propriu-zis... Am primit in urma cu o luna o somatie pentru plata unei amenzi contraventionale de 300 RON. Procesul verbal e din 2007, dar nu am intrat niciodata in posesia lui, am primit doar somatia dupa 2 ani (in august 2009). Fapta mentionata acolo (ceva legat de tulburarea linistii publice) nu a fost comisa de mine. Un argument in acest sens ar fi faptul ca s-a intamplat in Cluj, oras in care nu am fost niciodata :). Mai ciudat este ca, la circa financiara, mi s-a prezentat un document potrivit caruia un imputernicit pe nume Ana ar fi primit procesul verbal in locul meu, la domiciliu. Totusi, la domiciliul meu nu a locuit niciodata nici o Ana.

Am depus o contestatie la somatie la judecatoria din Bucuresti si o contestatie la procesul verbal la judecatoria din Cluj-Napoca. Jud. din Bucuresti m-a chemat prin citatie la proces, iar in citatie era mentionat sa achit taxa de timbru judiciar si timbrul judiciar pana la data primei infatisari (1 octombrie 2009). De la Judecatoria Cluj-Napoca nu am primit inca raspuns.
Ultima modificare: Marți, 15 Septembrie 2009
juicero, utilizator
Pentru contestatie in anulare la o decizie de fond funciar, se percepe taxa judiciara de timbru si timbru judiciar ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscris pentru judecare in lipsa juicero juicero Am primit recent (in urma cu 2 luni) o somatie de plata a unei amenzi, pentru o fapta pe care nu am comis-o. E vorba de tulburarea ordinii publice in Cluj ... (vezi toată discuția)
Amenda abuziva politie Ileana567 Ileana567 Buna ziua, M-am trezit la usa cu politia locala sect.3, care mi-a inmanat un \"Proces verbal de constatare contraventie\"intocmit de Politia Cluj-Napoca din ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala - instanta competenta, acte necesare? Ciprianwfu Ciprianwfu Buna ziua! Am fost astazi la tribunal pentru a depunde o contestatie impotriva procesului verbal intocmit de politia rutiera.Doamna de acolo era foarte ... (vezi toată discuția)