avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Activitate AnaMihai1

Activitate AnaMihai1

Răspuns la discuția Refuzare prezentare succesiune
gabescu a scris:

Cu alte cuvinte, asa cum v-au aratat si ceilalti colegi, indiferent ca va prezentati ori nu la notar ori instanta de judecata pentru dezbaterea mostenirii, daca nu exista un inscris dat fie inaintea notarului ori judecatorului ca sunteti renuntator, veti dobandi aceasta calitate si veti fi obligat la plata costurilor procesului(aceasta din urma in conditiile in care se ajunge la judecata).


Acum vad postul dumneavoastra. Deci va trebui si cealalta mostenitoare sa plateasca partea ei, si daca se va ajunge in instanta costurile vor fi mai mari!

Multumesc, inca o data, pt raspunsuri!
Răspuns la discuția Refuzare prezentare succesiune
Multumesc frumos pentru raspunsuri!

Deci daca persoana nu doreste sa se prezinte la notar, ceilalti mostenitori trebuie sa deschida proces, in incheierea cariua vor fi realizate actele pentru toti cei 3 mostenitori, dar doar 2 dintre ei (initiatorii) vor plati taxele. :(

Este vorba de niste terenuri, extravilane sin intravilane, pe care 3 verisoare (de fapt doar 2 dintre ele, a 3-a zicand mereu ca nu are timp & bani, de parca s-ar putea rezolva vreodata gratis!), singurele mostenitoare, doresc sa le imparta.

Succesiunea nu s-a dezbatut ani buni de la decesul matusii lor (care nu a avut copii).

In concluzie, cei n factori care reprezinta costul total ar fi:
- onorariu avocati
- taxa 3% din valoarea bunurilor de impartit
- taxa de 50 lei/mostenitor
- alte taxe (de ex impozite, etc) pt ca s-au depasit si perioada de 6 luni, si cea de 2 ani privind succesiunea?
Ce se intampla daca unul dintre cei mostenitori nu vrea sa ia parte la succesiune (sa se prezinte)? Exista vreo modalitate prin care sa fie obligata sa-si spuna pozitia oficial fata de mostenire, ca sa putem face actele, totusi, cei care suntem interesati?

Cat costa intreg procesul de dezbatere a succesiunii?