avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Activitate samy64

Activitate samy64

Răspuns la discuția vanzare parti sociale
Am explicat la inceput ca exista un proces verbal in care asociatii au hotarat cum se vor imparti activele societatii .Am facut dezmembrare in CF in functie de ce ii revine fiecarui asociat ,am adus bani de acasa in functie de partile sociale sa platim toate datoriile pe care le-a avut firma.In situatia asta de criza nu ai clienti in fiecare zi, sa vinzi niste hale industriale.Chiar daca nu sunt o persoana specializata cunosc textul de lege la care faceti referire. Am intrebat in forum daca nu exista o posibilitate sa fac un antecontract cu clientul sau sa ii vand ,cesionez partile sociale, Avand in vedere comportamentul administratorului am cerut un sfat despre cum pot sa nu fiu la mana unui mitocan parvenit.Imi pare rau daca aveti impresia ca ma razboiesc cu cineva ,departe de mine gandul asta.Va rog frumos sa ma scuzati daca v-ati simtit deranjat de ceea ce am scris.Din raspunsurile primite am inteles ca trebuie sa stau ca o "rima " si sa astept ca "maria sa Administratorul "sa imi dea voie sa vand .Ei bine,deorece nu ma consider "o rima",si nu concep ca unii sa fie mai egali decat altii, nu voi sta ,voi face un antecontract (promisiune de vanzare ) sau daca nu ,voi face un inscris prin care spun ca am luat bani imprumut de la client si am garantat cu partea mea din firma .Inca o data va rog sa ma scuzati daca v-ati simtit deranjat de ce am scris .
Răspuns la discuția vanzare parti sociale
Stimate domn/doamna? Partile sociale pe care le detin la firma (25%) pe numele cui sunt pe numele lui" mama lui administratorul " sau pe numele "mamelor unor persoane de specialitate ."
Răspuns la discuția vanzare parti sociale
Prin faptul ca nu mai primesc nici un raspuns ,sa inteleg ca D-ul administrator are dreptul sa vanda si eu nu .Dl administrator are dreptul sa nu faca radierea niciodata sau cand pofteste "muschiul lui".Mama ei de tara in care unii au dreptul sa faca orice ,iar ceilalti au obligatia sa astepte ca altii sa isi indeplineasca sarcinile ce le revin "pana atunci,NIMIC".Unii sa fie umiliti si amanati pentru ca altii au interese.
Multumesc pentru raspunsuri
Răspuns la discuția vanzare parti sociale
Administratorul cum ar putea vinde cladirea? El poate si eu nu . Nu se poate face o promisiune de vanzare (antecontract)in care sa mentionez ca in momemtul radierii , ii voi vinde lui x cladirea respectiva .X-lescu sa achite un avans restul urmand sa il achite in momentul cand isi va putea trece bunul pe nume .
Nu au existat opozitii in urma publicarii in M.O si societatea nu are datorii nici la bugetul de stat si nici la cel local .Au fost achitate toate anul trecut cand am inceput cu lichidarea . Este pur si simplu rea vointa ,administratorul respectiv nu vrea ca noi ceilalti asociati sa putem vinde .El cladirile pe care le detine conform procesului verbal ,o parte le-a inchiriat si o parte le foloseste in interes propriu .Probabil urmareste sa cumpere pe mai nimic ceea ce le revine celolrlalti asociatii alungand clienti interesati .
Răspuns la discuția vanzare parti sociale
Am inregistrat la registrul comertului hotararea adunarii generale .Mentiunea a iesit si a fost publicata in Monitorul oficial .Trebuia facut pasul urmator radierea si pentru asta trebuia intocmit un bilant pe 0 de catre un expert contabil . Administratorul amintit .amana in mod intentionat faza de radiere a firmei .
Buna ziua ,am nevoie de ajutor .Detin un srl. impreuna cu alti 4 asociati , deoarece firma nu mai are activitate,anul trecut in luna noiembrie am hotarit sa dizolvam si lichidam societatea fara lichidator ,deoarece ne-am inteles intre noi asociatii asupra impartirii activelor.Am intocmit un proces verbal in care am prevazut ce ii revine fiecarui asociat in functie de partile sociale .Am demarat ,procedurile de dizolvare in prima faza ,urmand sa trecem la pasul urmator ,respectiv lichidarea firmei .De aproape un an de zile unul dintre administratori ,taraganeaza intentionat complectarea actelor pentru lichidarea firmei prima faza cea de dizolvare fiind trecuta deja la Registrul Comertului , invocand tot felul de motive unul mai nastrusnic ca altul ,ca nu se poate face balanta pe zero ,mentionez ca firma nu are datorii catre bugetul de stat , bugetul local sau terti .ca trebuie sa platim impozit pe profit pe bunurile ce urmeaza sa ni se atribuie in urma lichidarii etc.
Eu am gasit un client la una din activele care mi se cuvin,
conform procesului verbal intocmit si semnat de comun acord de catre toti asociatii .In momentul in care am fost cu clientul sa vada cladirea ,administratorul pomenit a facut scandal spunand ca nu se poate vinde nimic deoarece firma este in dizolvare si pur si simplu ne-a dat afara din incinta firmei . Cum ar trebui sa procedez ,m-am gandit sa ii vand clientului partile sociale,sa fac un antecontract de vanzare cumparare pentru un bun viitor ?
Daca administratorul respectiv mai taraganeaza lichidarea un an sau doi ,eu pierd clientul ,am pierdut deja un client ce pot face?.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns
Vanzarea s-a facut in forma autentica, in fata unui notar public. Atat in titlul de proprietate cat si in extrasul cf terenul apare cotat cu suprafata de 2000mp. terenul a fost masurat de catre doi topografi diferiti cu ocazia intabularii si cu ocazia dezmembrarii . Cumparatorii au venit ulterior cu a treia masuratoare din care reies doar 1650 mp
buna ziua va rog ajutati-ma .Mama mea a vandut un teren ingradit in suprafata de 2000mp situat in extravilanul municipiului Sighisoara la data de 08.mai .2006. in toate actele pe care mama mea le detine : Titlu de proprietate, extras CF,dezmembrare acest teren apare in urma masuratorilor efectuate de catre topografi avand o suprafata de 2000mp. Ulterior incheierii contractului de vanzare-cumparare (respectiv inceputul anului 2009) cumparatorii reclama ca terenul are 1600mp in loc de 2000mp,si pretind predarea diferentei de 400mp.
Mama mea s-a oferit sa le restitue contravaloarea diferentei de bani corespunzatoare diferentei de teren daca intradevar este asa. Cumparatorii au pretentia la o suma de 2 ori mai mare decit au platit pe tot terenul si o amenninta incontinuu pe mama mea .In urma cu putin timp aceasta a primit o citatie de chemare in instanta pentru data de 09. octombrie 2009. Prin actiunea de revendicare cumparatorii cer obligarea paratei la predarea in proprietate a suprafetei de 400mp.
Ce trebuie sa scriu in Intampinare?in apararea mamei mele
Toate discutiile precontractuale s-au purtat asupra pretului terenului si nu asupra suprafetei . terenul este ingradit asa a fost si in momentul vanzarii-cumpararii