avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Activitate pielotex

Activitate pielotex

Multumesc frumos pentru raspuns si pentru urarile de bine pentru viitor; intr-adevar ne-am revenit si inca cum ..... comenzile curg iar noi am intrat in sevraj...este foarte bine, ceea ce as dori sa se intample cu toate organizatiile din aceasta tara pentru a nu mai fi nevoiti sa disponibilizeze populatia; dar asta este...... Succes tuturor si ..... multa rabdare. O zi placuta
Buna ziua stimati consultanti. Aveti va rog amabilitatea - ca intotdeauna, de a ma ajuta si in aceasta problema: am facut disponibilizare in data de 8 ianuarie 2009, sub forma concedierii colective; in momentul de fata am avea iarasi nevoie stringenta de personal - intentie de angajari incepand cu 1 noiembrie 2009. Este posibil a angaja alte persoane decat cele disponibilizate si care ocupau acele posturi pe care avem acum nevoie? Unele erau persoane problema, iar altele au plecat deja din tara. Stiam ca termenul dupa care poti angaja un alt personal decat cel disponibilizat, era de 9 luni. Daca s-a modificat perioada de acordare ajutor de somaj, s-a modificat si perioada in care nu ai voie sa angajezi noi persoane? Iar daca legea somajului a intervenit dupa data de 08.01.2009 cand noi am disponibilizat, intram si noi in incidenta acesteia, in cazul in care se prelungeste perioada de reangajare a aceluiasi personal? Va multumesc anticipat pentru raspuns. Cu respect, Nicoleta.
Multumesc frumos pentru raspuns. Va doresc o zi buna si cat mai multe probleme rezolvate.
Buna ziua;
imi puteti spune daca se mai acorda acel procent din indemnizatia de somaj in cazul in care o persoana somera isi gaseste loc de munca? Persoana este disponibilizata din luna august 2009; sa presupunem ca isi gaseste post sa se angajeze; avand in vedere ca are o vechime - respectiv cotizatie de cativa ani buni, se mai acorda acel procent din somaj pe tot parcursul perioadei in care ar fi beneficiat de ajutor de somaj? Si cat este procentul sau cum anume se stabileste suma acordata? Multumesc frumos.