avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reangajari dupa disponibilizare colectiva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reangajari dupa disponibilizare colectiva

Buna ziua stimati consultanti. Aveti va rog amabilitatea - ca intotdeauna, de a ma ajuta si in aceasta problema: am facut disponibilizare in data de 8 ianuarie 2009, sub forma concedierii colective; in momentul de fata am avea iarasi nevoie stringenta de personal - intentie de angajari incepand cu 1 noiembrie 2009. Este posibil a angaja alte persoane decat cele disponibilizate si care ocupau acele posturi pe care avem acum nevoie? Unele erau persoane problema, iar altele au plecat deja din tara. Stiam ca termenul dupa care poti angaja un alt personal decat cel disponibilizat, era de 9 luni. Daca s-a modificat perioada de acordare ajutor de somaj, s-a modificat si perioada in care nu ai voie sa angajezi noi persoane? Iar daca legea somajului a intervenit dupa data de 08.01.2009 cand noi am disponibilizat, intram si noi in incidenta acesteia, in cazul in care se prelungeste perioada de reangajare a aceluiasi personal? Va multumesc anticipat pentru raspuns. Cu respect, Nicoleta.
Cel mai recent răspuns: pielotex , utilizator 14:13, 6 Octombrie 2009
Daca au trecut cele 9 luni de cand ati facut concedierea colectiva atunci puteti angaja pe cine doriti. Daca dintre vechii salariati sunt unii pe care ati vrea sa-i rechemati o puteti face, desi legea nu va mai obliga la aceasta (au trecut 10 luni de atunci).
Aceasta perioada, cea de 9 luni, nu s-a modificat, chiar daca a crescut perioada de acordare a indemnizatie de somaj. Sunt aspecte diferite.

PS: ma bucur sa aud ca v-ati redresat. Este un semn bun si va doresc succes (uri)!
Multumesc frumos pentru raspuns si pentru urarile de bine pentru viitor; intr-adevar ne-am revenit si inca cum ..... comenzile curg iar noi am intrat in sevraj...este foarte bine, ceea ce as dori sa se intample cu toate organizatiile din aceasta tara pentru a nu mai fi nevoiti sa disponibilizeze populatia; dar asta este...... Succes tuturor si ..... multa rabdare. O zi placuta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detasare la o firma care a dispus concediere colectiva ella000 ella000 Buna seara, Firma la care lucrez a facut in luna aprilie 2009 o concediere colectiva, in urma careia 50 de persoane au fost disponibilizate. In luna iulie ... (vezi toată discuția)
Blocare post? Luciana21 Luciana21 Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca art.72 CM produce efecte si asupra concedierilor individuale din motive neimputabile, adica e blocat postul respectiv 9 ... (vezi toată discuția)
Somaj leila-sema leila-sema Buna ziua, Firma la care lucrez este nevoita sa restranga activitatea, nu este singura, ar dori sa dea in somaj cativa angajati, iar apoi dupa o perioada, ... (vezi toată discuția)