avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... detasare la o firma care a dispus concediere colectiva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

detasare la o firma care a dispus concediere colectiva

Buna seara,

Firma la care lucrez a facut in luna aprilie 2009 o concediere colectiva, in urma careia 50 de persoane au fost disponibilizate. In luna iulie 2009 intrucat firma a contractat o lucrare doreste sa angajze personal pe o perioada de 6 luni(altul decat cel concediat). Codul muncii precizeaza la art. 72 ca"angajatorul care a dispus concedieri colective nu poate face noi incadrari pe locurile de munca ale salariatilor concediati pe o perioada de 9 luni de la data concedierii acestora".
Legal ar fi sa fie rechemate persoanele concediate, dar ce se poate face pentru a fi evitat acest lucru, intrucat conducerea doreste sa execute lucrarea cu personal nou.
Se poate folosi personal detasat de la o alta firma pentru aceasta perioada de 6 luni. Din cate stiu eu Codul muncii nu interzice detasarea unor persoane la o firma care a dispus concediere colectiva.
Exista vreo reglementare care sa interzica acest lucru?
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 06:58, 8 Iulie 2009
Nu poate aduce alte persoane nici chiar prin detasare daca nu are refuzul persoanelor care au fost disponibilizate colectiv de veni la lucru pe perioadfa determinata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj leila-sema leila-sema Buna ziua, Firma la care lucrez este nevoita sa restranga activitatea, nu este singura, ar dori sa dea in somaj cativa angajati, iar apoi dupa o perioada, ... (vezi toată discuția)
Rechemare din somaj catalinu catalinu Buna ziua, Am urmatoarea intrebare..... Angajatul X, a fost concediat pe baza restrangerii activitatii, cu art 65 parca. Si-a depus actele la somaj si ... (vezi toată discuția)
Conditii reangajare dupa o concediere colectiva stefania.ispirescu stefania.ispirescu Ma intereseaza care sunt conditiile de reangajare a unui angajat la firma de la care a fost disponibilizat prin concediere colectiva (inainte de terminarea ... (vezi toată discuția)