avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi

Acum, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Blocare post?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Blocare post?

Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca art.72 CM produce efecte si asupra concedierilor individuale din motive neimputabile, adica e blocat postul respectiv 9 luni?Iar in caz de concediere in temeiul art.65 al.1 e nevoie ca angajatorul sa recheme la munca persoana respectiva(nu se refera numai la concedieri colective?)...in acest caz (de rechemare) mai pot beneficia de somaj daca refuz postul?
Si inca ceva prevederile OUG 28/2009 se aplica pentru toate cele 3 categorii...ma refer la faptul daca de ex. as beneficia de somaj 6 luni se mareste perioada cu inca 3 luni?Multumesc anticipat si astept un raspuns ca sa ma lamuresc...o seara placuta tuturor
Cel mai recent răspuns: Luciana21 , utilizator 17:45, 27 Octombrie 2009
1. Interdictia de angajare pe timp de 9 luni se aplica numai in cazul concedierilor colective nu si in cazul celor individuale.
In acest caz, angajatorul poate rechema la munca pe fostul angajat dar nu este obligatoriu sa faca asa ceva.

2. Acordarea indemnizatiei de somaj nu este conditionata de refuzul unui post.

3. Potrivit OUG nr.28/2009, perioada pentru care se acorda indemnizatia de somaj se mareste cu inca 3 luni fata de cele prevazute in Legea nr.76/2002.
1. Art.72 CM se refera numai la concedieri colective iar art.82 din CCMUN nu este clar:
Art. 82. - (1) Unitatea care îşi extinde sau îşi reia activitatea într-o perioadă de 9 luni de la luarea măsurilor de desfacere a contractului individual de muncă pentru motivele ce nu ţin de persoana salariatului are obligaţia să încunoştinţeze în scris despre aceasta organizaţiile sindicale şi să facă publică măsura.
(2) Salariaţii notificaţi în acest sens au la dispoziţie un termen de maximum 10 zile lucrătoare de la data primirii comunicării, pentru a-şi manifesta expres consimţământul cu privire la locul de muncă oferit.

2. Beneficiati de somaj
3. Da.
Va multumesc pentru profesionalismul si promptitudinea de care dati dovada...sunt raspunsurile asteptate...multumesc tare mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dilema!ajutor! daniela20 daniela20 In cazul in care am dat preavizul de somaj si am desfintat postul si s-a terminat preavizul dar totusi am nevoie de acel post cum procedez?Daca o sa chem ... (vezi toată discuția)
Rechemare din somaj catalinu catalinu Buna ziua, Am urmatoarea intrebare..... Angajatul X, a fost concediat pe baza restrangerii activitatii, cu art 65 parca. Si-a depus actele la somaj si ... (vezi toată discuția)
Nr maxim de salarii compensatorii in cazul demisiei usedtobeNemesh usedtobeNemesh Buna ziua. Tocmai am sosit de la locul de munca unde am fost instiintat cum ca firma nu mai are nevoie de serviciile mele argumentandu-se ca bugetul alocat ... (vezi toată discuția)