avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Activitate rrral

Activitate rrral

Răspuns la discuția admitere inm 2010
buna!
imi pare tare bine ca va gasesc aici...ramasesem pe celalat forum...
voi da si eu anul acesta pentru prima oara si sunt entuziasmata :D deocamdata....
inca nu am reușit sa trec prin toate grilele care le-ati postat, dar ma voi uita peste ele cat de curand...

am și eu o grila problema și mi-ar placea sa vad cum o ganditi voi:

uzufructul se stabileste prin:
a) lege sau conventie
b) uzucapiune
c)posesie de buna credinta

este din cartea d-nei Ciobanu si raspunsul corect indicat la sf. este b) si c)
eu as fi zis si a) pt ca in art 518 c.civ scrie asa „Uzufructul se stabileste prin lege sau prin vointa omului”. In Brasan scrie ca nu mai exista cazuri de uzufruct legal. Asta sa fie motivatia pt care nu este si a)?
prin uzucapiune se stie ca se dobândeste dr de uzufruct, iar prin posesie de buna credintă eu sincera sa fiu nu as fi pus-o...si încă nu sunt atat de sigura...este vorba de uzufructul asupa bunurilor mobile?

imi cer scuze daca cumva a mai fost postata grila asta dar inca nu am apucat sa le analizez pe toate!
va multumesc anticipat :)

buna!
in primul rand as vrea sa va felicit pe toti cei care ati dat examenul la inm, trebuie sa ai foarte multa ambitie si putere de munca! mult succes celor care au intrat si tot respectul pentru cei care continua sa dea si sa fie atat de optimisti!
voi da si eu la anu, si ma bucur sa descopar ca exista un mijloc de comunicare cu viitorii inm-isti....
mult succes si sper sa tinem legatura si sa fim la fel de uniti cum au fost si cei de anul asta
bafta multa! app, v-ati apucat deja de invatat?