M-am uitat pe net si in data de 11.03.2010 mi s-a respins plangerea contraventionala ca neintemeiata. Am fost la judecatorie si am depus cerere ca renunt la calea de atac a recursului.
Acum va intreb eu, de cand intra in vigoare acel termen de 15 zile in care eu trebuie sa depun permisul?
De la politie mi s-a zis sa astept comunicarea in scris acasa dupa care sa mai astept sa treaca cele 15 zile in care se poate depune recurs, astfel hotararea ramane definitiva si de abia dupa ma pot duce sa depun permisul.
O a doua intrebare: ma pot duce sa depun permisul doar cu comunicarea hot. ?
Eu sunt din Rm.Valcea iar procesul a fost la Bucuresti si ar fi mult mai simplu pentru mine.
Astazi eram in rondul de la Piata Charles de Gaulle cu un prieten cu masina. Mentionez eu eram in dreapta. Se pare ca domnul politist care dirija circulatia a observat dumnealui ca am trecut pe rosu eu din dreapta l-am vazut verde. Nu ne-a facut semn sau ceva pentru a opri si noi ne-am continuat drumul intrand pe soseaua kiseleff si am virat prima straduta la dreapta pentru a cauta un loc de parcare deoarece aveam treaba in zona. Ne-am dat jos din masina, am inchis masina si dupa ce ne-am indepartat de masina vreo 10 metri vine domnul politist la mine si imi cere buletinul, eu fiind pe strada. Am zis sa nu ma cert cu idiotul si i-am dat buletinul, atunci cand s-a vazut cu buletinul meu a zis ca eu am condus masina ca are inregistrare video (masina de politie nu era dotata cu asa ceva, fapt constatat de mine) i-am zis de 10 ori ca nu am fost eu la volan, nu este masina mea, eu eram intamplator acolo si nu a vrut sa inteleaga si mi-a dat 240 de lei amenda si permisul suspendat pentru 30 de zile. A gresit pe procesul verbal data din 15 sept. a trecut 16 si dupa a modificat, dar pe acea dovada de circulatie de 15 zile, la rubrica unde zice ca mi-a fost retinut permisul de conducere a uitat sa modifice si a ramas 16 sept 2009, fapta consemnata este pe 15 sept.. Plus ca pe procesul de constatare a scris el cu manuta lui la alte mentiuni, ca cele prezentate in procesul verbal nu sunt adevarate eu i-am zis decat ca-l contest(evident). Cum sa procedez in instanta: sa-l iau de mana pe prietenul meu sa zica faptul ca el a condus(se sesizeaza politia din oficiu si ii suspenda permisul). Mai mentionez faptul ca el in fata mea si a politistului a zis ca el era la volan si politistul l-a contrazis. Habar nu am cum sa procedez, poate ti se pare bizar dar chiar asa s-a intamplat. Va rog mult da-ti-mi un sfat pentru a formula contestarea.