Buna seara,
Pe data de 09.10.2009 s-a dat pronuntarea la litigiul de munca prin care am cerut 4 salarii compensatorii conform CCM ramura comert si a fost respinsa ca nefondata.
Ceilalti colegi ai mei au obtinut aceste salarii.As fi vrut sa stiu si eu motivele pentru care cererea mea este nefondata.Am fost de trei ori la tribunal,mi se spune ca "este la motivare".Totusi au trecut 2 luni si ceva.
Ce pot sa fac?
Va multumesc
In mod normal sentinta ar trebui motivata si comunicata in maxim 30 de zile de la pronuntare....dar , cum nu tot ce este normal se si intampla,....inarmati-va cu rabdare.
Si nu uitati, termenul de recurs in litigiile de munca este de 10 zile de la comunicarea hotararii (si nu de 15 zile ca in celelalte cauze civile).
Mergeti la tribunal si faceti o cerere catre presedintele tribunalului pentru a primi motivarea dupa care in termen introduceti recurs , daca instanta de fond nu a luat in considerare toate dovezile sau cererile dumneavoastra.Conflictele de munca potrivit Codului muncii se judeca in regim de urgenta,dar uneori nu se respecta acest lucru.
Bafta.
Daca sunteti din Bucuresti puteti pune o intrebare despre situatia motivarii si pe adresa de mail ce figureaza pe site-ul TMB.
Pentru recurs ar fi indicat sa va angajati un aparator, deoarece s-ar putea ca instanta de fond sa fi apreciat gresit, iar motivarea recursului necesita pregatire de specilitate.
Sunt intru totul de acord cu dna. Antoanela Geaman!
Iar Rozi 2007 are dreptate - aveti termen pentru a face recurs de 10 zile de la comunicarea hotararii!
Succes!
=D>
Hotărârea se va comunica părţilor, în copie, în cazul în care este necesar pentru curgerea termenului de exercitare a apelului sau recursului (art.261 alin.3 teza I şi art.266 alin.3 C.proc.civ.) .
Comunicarea se va face în termen de 7 zile de la pronunţarea hotărârii (art.261
alin.3 teza a II-a C.proc.civ.) , soluţie care este valabilă numai pentru ipoteza în care hotărârea este redactată anterior pronunţării, deoarece, altfel, textul ar veni în contradicţie cu cel al art.261 alin.1 C.proc.civ., potrivit căruia hotărârea trebuie motivată în termen de cel mult 30 de zile de la pronunţare .
Când motivarea hotărârii nu se poate face până la data pronunţării, ea se va face în termen de cel mult 30 de zile de la pronunţare. Dacă instanţa a fost alcătuită din mai mulţi magistraţi, preşedintele va putea însărcina pe unul dintre ei cu redactarea hotărârii (art.264 C.proc.civ.).
Termenul de 30 de zile este un termen relativ , depăşirea acestui termen nu influenţează valabilitatea hotărârii, ci poate să atragă, cel mult, sancţiuni disciplinare pentru judecători.