avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... termenul maxim de comunicare hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

termenul maxim de comunicare hotarare judecatoreasca

Buna ziua! Am si eu o intrebare. In cat timp trebuie comunicata o hotarare judecatoreasca.
In cazul meu ultima infatisare a fost in data de 06.05.2009 .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:37, 9 Iunie 2009
30 zile....dar ...,nr. de dosare in lucru,...posta ....pot lungi termenul...asteptati sau prezentati-va la judecatorie si cereti.....eu zic doar sa cititi incheierea, sa faceti copie xerox si sa va pregati urmatorul pas...mult succes
stoicav_72 a scris:

Buna ziua! Am si eu o intrebare. In cat timp trebuie comunicata o hotarare judecatoreasca.
In cazul meu ultima infatisare a fost in data de 06.05.2009 .

Datorita afluxului de cauze si a numarului mic de magistrati si salariati auxiliari,de cele mai multe ori,din nefericire,termenele sunt depasite.Este vorba de 30/60 de zile.
Comunicarea se va face în termen de 7 zile de la pronunţarea hotărârii (art.261 alin.3 teza a II-a C.proc.civ.) , soluţie care este valabilă numai pentru ipoteza în care hotărârea este redactată anterior pronunţării, deoarece, altfel, textul ar veni în contradicţie cu cel al art.261 alin.1 C.proc.civ., potrivit căruia hotărârea trebuie motivată în termen de cel mult 30 de zile de la pronunţare.
In practica, comunicarea unei hotarari poate depasi 2 luni.

În materia conflictelor de drepturi, hotărârile motivate ale instanţei de fond se comunică părţilor în termen de cel
mult 15 zile de la pronunţare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare drepturi salariale ioana2525 ioana2525 Daca am avut prima infatisare la proces pt drepturi salariale pe 26 mai si pe 31 mai am citit pe site solutionarea, in cat tp imi ajunge acasa hotararea? (au ... (vezi toată discuția)
Termenul legal pentru primirea hotararii (comunicarii) cris_deo cris_deo buna ziua. care este termenul legal in care judecatoriile trebuie sa redacteze si sa trimita hotararile partilor implicate in proces dupa ce s-a solutionat ... (vezi toată discuția)
Comunicarea unei sentinte NAO NAO daca este un termen in care este obligatorie comunicarea unei sentinte?Daca nu se comunica o sentinta partilor ce se intimpla? (vezi toată discuția)