avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1022 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Hotarare drepturi salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Hotarare drepturi salariale

Daca am avut prima infatisare la proces pt drepturi salariale pe 26 mai si pe 31 mai am citit pe site solutionarea, in cat tp imi ajunge acasa hotararea? (au trecut aproape 3 sapt si nu am primit nimic....:()

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:52, 20 Iunie 2010
Nu exista un termen imperativ, un termen de recomandare este de 30 de zile de la pronuntare dar nu se tine seama intotdeauna, depinde de volumul de "lucru" al instantelor.
Florin 72 a scris:

Nu exista un termen imperativ, un termen de recomandare este de 30 de zile de la pronuntare dar nu se tine seama intotdeauna, depinde de volumul de "lucru" al instantelor.


Termenul de 30 de zile este pentru redactarea hotararii ...art.264 C.proc.civ.
In art.261 alin.3 teza a II-a C.proc.civ. se prevede ca , comunicarea se va face în termen de 7 zile de la pronunţarea hotărârii, soluţie care este valabilă numai pentru ipoteza în care hotărârea este redactată anterior pronunţării, deoarece, altfel, textul ar veni în contradicţie cu cel al art.261 alin.1 C.proc.civ., potrivit căruia hotărârea trebuie motivată în termen de cel mult 30 de zile de la pronunţare .
Eu nu mai inteleg nimic.
Merg la tribunal sa mi se faca dreptate considerand ca s-a incalcat legea si constat ca aici acest lucru este la ordinea zilei.
In ce situatie ma aflu eu daca fondul s-a incheiat pe 24.03.2010,hotararea s-a amanat de trei ori aparand in 08.04.2010 si motivarea nu mi-au dat-o nici pana azi(de la secretariat spunandu-mi ca dosarul este la "motivat")?
Asta se intampla(numai) la Tribunalul Constanta pe un litigiu de munca.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Iunie 2010
rosu gheorghe, utilizator
In general, redactarea hotararii dureaza si la celelalte instante din tara nu numai la Constanta.
Oricum , termenul de exercitare a unei cai de atac curge de la comunicarea hotararii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Iunie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
Deci........ daca eu am avut prima infatisare pe 26 mai si am vazut solutionarea pe site pe 31 mai (mi s-a dat castig de cauza) in cat timp ar trebui sa-mi vina hotararea acasa? ?

Multumesc

Alte discuții în legătură

Expediere hotarare judcatoreasca cristiana2010 cristiana2010 care este termenul maxim, de la data pronuntarii in instanta, in care Tribunalul poate expedia prin posta partilor implicate in proces o hotarare ... (vezi toată discuția)
Comunicarea unei sentinte NAO NAO daca este un termen in care este obligatorie comunicarea unei sentinte?Daca nu se comunica o sentinta partilor ce se intimpla? (vezi toată discuția)
Termenul legal pentru primirea hotararii (comunicarii) cris_deo cris_deo buna ziua. care este termenul legal in care judecatoriile trebuie sa redacteze si sa trimita hotararile partilor implicate in proces dupa ce s-a solutionat ... (vezi toată discuția)