avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... expediere hotarare judcatoreasca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

expediere hotarare judcatoreasca

care este termenul maxim, de la data pronuntarii in instanta, in care Tribunalul poate expedia prin posta partilor implicate in proces o hotarare judecatoreasca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:30, 16 Mai 2010
termenul e de o luna, dar dureaza si cateva luni..
Legal ,termenul este de 1 luna,
Practic datorita unor factori multipli ,redactarea si comunicarea unei hotarari ,poate dura un timp nedeterminat
Exista vreo posibilitate de a intra mai repede in posesia unei hot jud? (solicitare la arhiva Tribunalului sau ceva asemanator)
Ultima modificare: Miercuri, 12 Mai 2010
cristiana2010, utilizator
Nu! pana nu este motivata hot. , dos. nu pleaca de la judecator restul nu dureaza mult si mai poti stresa zilnic cu un telefon pe cei de la registratura
Termenul nu este de o luna ..Comunicarea se va face în termen de 7 zile de la pronunţarea hotărârii (art.261 alin.3 teza a II-a C.proc.civ.) , soluţie care este valabilă numai pentru ipoteza în care hotărârea este redactată anterior pronunţării, deoarece, altfel, textul ar veni în contradicţie cu cel al art.261 alin.1 C.proc.civ., potrivit căruia hotărârea trebuie motivată în termen de cel mult 30 de zile de la pronunţare .

Alte discuții în legătură

Hotarare drepturi salariale ioana2525 ioana2525 Daca am avut prima infatisare la proces pt drepturi salariale pe 26 mai si pe 31 mai am citit pe site solutionarea, in cat tp imi ajunge acasa hotararea? (au ... (vezi toată discuția)
Comunicarea unei sentinte NAO NAO daca este un termen in care este obligatorie comunicarea unei sentinte?Daca nu se comunica o sentinta partilor ce se intimpla? (vezi toată discuția)
Motivare sentinta ContSters42601 ContSters42601 Au trecut 60 zile de cind instanta de contencios adm a Trib. Bucuresti sa pronuntat intr-un dosar eu neprimind nici in prezent hotarirea motivata .Desi am ... (vezi toată discuția)