avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... expediere hotarare judcatoreasca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

expediere hotarare judcatoreasca

care este termenul maxim, de la data pronuntarii in instanta, in care Tribunalul poate expedia prin posta partilor implicate in proces o hotarare judecatoreasca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:30, 16 Mai 2010
Daca hot tb motivata/redactata la cel mult 30 de zile de la data pronuntarii (adica de la data sedintei - in cazul meu 13/04), atunci de ce apar intarzieri atat de mari in comunicarea ei? Cat timp am de asteptat pana cand voi primi hot? Si, as putea cumva inainta un memoriu presedintelui de instanta pt a solicita comunicarea mai rapida a hot?
Volumul foarte mare de solutionat litigii de munca face ca aceste comunicari sa parvina mai greu partilor, termenul de 30 de zile este un termen de recomandare, daca se depaseste nu anuleaza hotararea in sine, e bine daca s-a admis actiunea dvs, restul - rabdare.:thumbup:
Termenul de 30 de zile este un termen relativ , depăşirea acestui termen nu influenţează valabilitatea hotărârii, ci poate să atragă, cel mult, sancţiuni disciplinare pentru judecători.
Multumesc pentru raspunsuri. As vrea sa stiu daca as putea inainta un memoriu presedintelui instantei pentru a solicita comunicarea mai rapida a hot si daca da, acest memoriu ar putea avea efect dau nu?
Da, puteti solicita instantei redactarea hotararii mai repede ...uneori are efect, alteori nu are efect din cauza volumului amre de activitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare drepturi salariale ioana2525 ioana2525 Daca am avut prima infatisare la proces pt drepturi salariale pe 26 mai si pe 31 mai am citit pe site solutionarea, in cat tp imi ajunge acasa hotararea? (au ... (vezi toată discuția)
Comunicarea unei sentinte NAO NAO daca este un termen in care este obligatorie comunicarea unei sentinte?Daca nu se comunica o sentinta partilor ce se intimpla? (vezi toată discuția)
Motivare sentinta ContSters42601 ContSters42601 Au trecut 60 zile de cind instanta de contencios adm a Trib. Bucuresti sa pronuntat intr-un dosar eu neprimind nici in prezent hotarirea motivata .Desi am ... (vezi toată discuția)