Roxana Zbarnea a scris:
calea amiabila de renuntare la dreptul sau, ar fi solutia problemelor dvs insa cum nu se pune problema asa, apelati la autoritatea tutelara!
si, da! atat timp cat are drept de uzufruct(usus=folosinta, fructus=fructe), are dreptul de a se folosi si de a culege roadele folosintei, dvs fiind doar un nud proprietar, prin urmare folosinta revenindu-va ori prin renuntare ori ca urmare a decesului.
Succes
Eu folosesc acest apartament de la ora cumpararii. Acesta este specificat si in contractul de cumparare. Deci nu devin propietar deplin dupa moartea uzufructualului ci din momentul incheierii acestui contract de cumparare,iar pe de alta parte suntem mentionati ca familie,deci el fiind trecut ca tata respectiv bunic. Iar pe de alta parte doresc sa schimb apartamentul intr-unul mai mare. Oricum asa ne-am inteles ,adevarat numai verbal, in momentul cand l-am cumparat. Avem 2 camere mici,deci 50mp in care ar fi o problema sa stea tata,nepotul si eu,fiica. Si in astfel de cazuri nu pot face nimic fiindca exista un batran dus la minte si rautacios ?