avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Activitate szep edina

Activitate szep edina

Răspuns la discuția radiere uzufruct
romascanu a scris:

Dar puteti vinde ceea ce aveti. Adica nuda proprietate. Daca o cumpara cineva...pe "praful asta".

Stimata d-na avocata.

Va multumesc pt.raspuns. Dar atunci imi spuneti care ar fi modalitatea sa-mi vand nuda propietate ? Ce act pot sa fac ?
Roxana Zbarnea a scris:

calea amiabila de renuntare la dreptul sau, ar fi solutia problemelor dvs insa cum nu se pune problema asa, apelati la autoritatea tutelara!
si, da! atat timp cat are drept de uzufruct(usus=folosinta, fructus=fructe), are dreptul de a se folosi si de a culege roadele folosintei, dvs fiind doar un nud proprietar, prin urmare folosinta revenindu-va ori prin renuntare ori ca urmare a decesului.
Succes

Eu folosesc acest apartament de la ora cumpararii. Acesta este specificat si in contractul de cumparare. Deci nu devin propietar deplin dupa moartea uzufructualului ci din momentul incheierii acestui contract de cumparare,iar pe de alta parte suntem mentionati ca familie,deci el fiind trecut ca tata respectiv bunic. Iar pe de alta parte doresc sa schimb apartamentul intr-unul mai mare. Oricum asa ne-am inteles ,adevarat numai verbal, in momentul cand l-am cumparat. Avem 2 camere mici,deci 50mp in care ar fi o problema sa stea tata,nepotul si eu,fiica. Si in astfel de cazuri nu pot face nimic fiindca exista un batran dus la minte si rautacios ?
Sincer sa fiu probabil ca nu am fost bine informata. Dar cum adica "il poate inchiria" etc..???... e ceva revoltator :stunned: !!! Acest batran "blestemat" este tatal meu ...si dupa 40 de ani m-a dezmostenit fiindca nu am acceptat "jehovismul"religia lui si fiind-ca nu mi-am trimis baiatul la inchisoare asa cum dorea religia lui.La casa parinteasca mi-am construit casa pe care a dat-o fara stirea mea unui jehovist. 10 ani am stat in chirie,el a facut contract de intretinere cu aceasta femeie jehovista dar aceasta nu s-a ingrijit de el,ia vandut casa(deci si a mea) (fiind usor caci nu am fost trecut la cartea funciara).Femeia iehovista a cumparat acest apartament la bagat pe parintii mei in el,in 2002 mama a murit,si conform contractului nici nu l-a immormantat ea,a vandut apartamentul unor tineri casatoriti care apoi mi-au vandut-o mie si astfel l-a cumparat fiul meu adica nepotului blestematului batran caci altfel nu pot spune, caci plangand mi-a zis acum un an ca ii pare foarte rau de cea ce a facut, ca doreste sa stea cu noi cu familia, ca ne va da pensia caci el si asa este batran, 88 ani, numai sa cumparam apartamentul ca sa scape de acei tineri care nu au grija de el. Ca femeie, mi s-a facut mila de el cand l-am vazut plangand jalnic, dar dupa ce am cumparat apartamentul la nici o luna a inceput sa sparga totul prin casa si sa dea in mine cu tot ce apuca.M-a confundat probabil cu femeia jehovista. Nu stiu ce sa intamplat cu el caci ma numea Irina ca pe acea jehovista si se uita ca un turbat,tocmai de acea am chemat salvarea si politia de 4 ori intr-o zi caci si-a pus in cap sa ma omoare. In foaia de externare scrie "dementa senila" si omul asta are mai mare drept ca mine care am cumparat cu banii mei acest apartament ?:stunned:? Pai mai merita sa fii bun cu batranii si mila de ei ?? Pe de alta parte am auzit ca autoritatea tutelera nu se mai ocupa de asistenta batranilor,nu stiu daca este adevarat,poate ma puteti sfatui caci cred ca mor mai repede ca acest batran. Deci in concluzie nici ca fiica,nici ca propietar nu am drepturi ???#-o
Am cumparat in 2008 un apartament de la niste tineri. In apartament se afla si un batran de 88 de ani care are doar drept de uzufruct viager. Am fost de acord ca acest uzufruct sa ramana si pe mai departe,insa batranul sa dovedit a fi foarte violent
periclitandu-ne viata. A inceput sa sparga obiecte in casa si ne ameninta cu moartea. A m chemat politia care a constatat violenta batranului l-au si avertizat aspru de mai multe ori si batranul a promis sa fie cuminte dar cum a plecat politia a inceput din nou scandalul astfel ca politia a fost nevoita sa-l duca la spital cu forta. De la spital batranul a ajuns la un azil particular unde se afla si momentan si si pensia ii merge tot acolo. Noi de la acest batran nu am primit nimica nici macar un leu. El nu are drept de propietate numai uzufructul. C u dansul nu se poate convietui deoarece este debil mintal constatat de medic. Noi dorim sa schimbam apartamentul intr-unul mai mare insa notarul cere si semnatura batranului. Ce putem face sa evitam acest lucru deoarece este de inteles ca batranul nu ne vrea binele si noi nici nu dorim sa discutam cu el. Sau cum putem sa-l radiem pe batran de pe contractul nostru deoarece el din acel azil nu se mai intoarce avand si varsta de 89 de ani. Va multumesc pentru raspuns.