Bună ziua! Aș avea nevoie de o informație. Militarii, beneficiază de reducerea vârstei de pensionare cu 2 ani, dacă au locuit 30 de ani în zone declarate poluante? Vă mulțumesc!
Buna ziua. As avea si eu nevoie de mai multe informatii si anume: am lucrat intr-o intreprindere de 4 ani, dupa care in luna august a acestui an a dat faliment si am intrat in somaj. Sunt insarcinata in saptamana 20 si m-ar interesa si pe mine, daca imi iau cele 63 de zile de prenatal si cele 63 de zile de postnatal, cei de la AJOFM sunt obligati sa le plateasca? Fiindca o doamna de acolo, cand mi-am depus dosarul, mi-a raspuns foarte amabila, ca: " puteti sa va luati concediu prenatal, dar nu se stie sigur daca vi se va plati, fiindca nu sunt bani, in schimb cel postnatal, sunteti obligata sa vi-l luati." Si atunci vin eu si va intreb, cel postnatal mi se va plati? Cum se va proceda, mi se va intrerupe somajul? Cum se calculeaza cuantumul concediului postnatal? Si cand imi voi scoate concediul postnatal de la medicul de familie, unde va trebui sa il duc, la AJOFM? Si dupa ce imi expira concediul postnatal, de ce acte am nevoie si unde va trebui sa le depun, avand in vedere ca sunt in somaj, pentru a intra in CIC? In speranta ca imi veti raspunde, va multumesc anticipat.