avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Activitate mih21

Activitate mih21

Răspuns la discuția onorarii si taxe notariale
A trecut mult timp de la inceputul discutie, ma scuz dar poate mai citeste cineva. Aceasta grila, este facuta de 2 firme care se ocupa de : statistica? nu, se ocupa de imobiliare. Ele sunt probabil agreate de cineva. In plina criza a vanzarilor, azi 9 noiembrie 2009, o garsoniera in Berceni capatul Oltenitei, la 2000-3000 metri de iesirea din Bucuresti, evaluarea pt impozit este de 55.000 euro. La 01.01.2009 a fost stabilita aceasta grila. Stiti cat costa 2 dormitoare plus living plus dependinte si garaj in Detroit datoritra crizei? 5000-6000 dolari. In Austria o casa cu 105 mp locuibili 70-80.000 mobilata. e adevarat ca nu in centru unui oras. La periferie. Domnilor e o placere sa traiesti aici. Daca as spune ca pt acea garsoniera trebuie sa platesc taxe la cumparare de 2000 de euro, cuiva in lumea asta pt 33,3 mp. camera, bucatarie baie( locuibili) ar cadea jos de ras. Eu inteleg taxe si impozite, dar macar un minim neimpozabil ar fi cred in anul 2009 ceva normal.Daca as fi cumparat Peles ok platex lux dar asa......Dam castel Peles gratis( construit din bani publici-domeniile Regale erau instituite din bani publici pt folosinta Casei Regale, nu in propietatea Casei Regale) si punem la jupuiala pe cine ne cade in mana. Insusi faptul ca cele doua firme au facut o grila de valori pt case si apartamente numita Orientativa, iar firmele respective erau direct interesate ( valoarea data de aceste firme care intermediau afaceri imobiliare prin comision la valoarea de impozitare determina si valoarea incasata de ele pe tranzactie) arata ca multe sunt caile legii. Iar faptul ca notarii determina o valoare de piata, ma face sa rad da nu de bucurie. De ce credeti ca la nivel mondial este o asemenea criza si inceputa pe fond imobiliar. Cumva din cauza unor speculatii de valoare a unor bunuri? Va multumesc
r.gabi a scris:

Astfel cum este inscris in certificatul de nastere,astfel este inscris,atat in cartea de identitate ,cat si in citatia emisa.
Din punct de vedere procedural citatia astfel cum a fost completata cu numele si prenumele persoanei,este completata corect,in concordanta cu cele inserate in acestea.
O citatie nu se poate contesta.Necompletarea corecta cu toate datele care trebuiesc inscrise in aceasta,duce la "lipsa de procedura",situatie in care cauza se amana,iar procedura de citare se repeta,pana la citarea corecta,caz in care se constata "procedura indeplinita" si procesul isi urmeaza cursul prevazut de procedura.
Pentru inscrierea gresita a numelor exista cererea de rectificare a actelor.

Va multumesc pentru corectura "contestarea citatiei"
Deci se duce lipsa de procedura pana la indeplinirea ei.
Si pentru inscrierea gresita se face rectificarea tuturor actelor emise pana la concordanta lor cu actul initial Certificat nastere

Va multumesc pentru raspuns
Buna ziua, Buna seara,
Influenta mass media sau ?

Un subiect .....de film
Intrebare: o citatie emisa pe numele ION GHEORGHE este corecta sau gresita?
Numele omului este Ion Gheorghe, asa scrie in certificatul de nastere. Si CI este gresit apare tot ION GHEORGHE.
In limba noastra asa este corect. Asa zice legea. deci obligatorii.
"Conform Legii privind organizarea şi funcţionarea Academiei Române nr. 752/2001, în România, forul care „se îngrijeşte de cultivarea limbii române şi stabileşte regulile ortografice obligatorii” este Academia Română." DOOM 1 si DOOM 2

"SCRIEREA ªI CITIREA UNOR ABREVIERI

Actualmente se preferă scrierea fără puncte despărţitoare a unor abrevieri de tipul SUA, UNESCO etc."

Deci numai abrevierile pot fi scrise ION GHEORGHE

Se poate contesta citatia numitului ION GHEORGHE?
Răspuns la discuția factura apa nova -modificare pret
Da aveti dreptate.In cazul in care, AC si AR ar fi 2 coloane la 2 cam si 3 coloane la 3 cam binenteles ca initial la parter si et 1 vor fi cate 9-10 tevi x2 20 tevi pe coloana.
Ce nu spuneti este valoarea investitiei. Se amortizeaza in 100 ani probabil. Si blocul va fi oricum daramat pana atunci. Reparatiile pe coloane acum sunt pe cota parte indiviza. Daca e coloana lui xx plateste xx in acest caz ( fiecare coloana lui)
Discutand de problema asta si metode de calcul, am observat din calcul un lucru interesant : suma de plata pe apartament cu 2-3 persoane se apropie de suma care ar fi de plata daca s-ar plati pe numar de persoane si fara contoare. Interesant. Am sa fac calculul exact pt luna de plata. (Contoare reale suma facturata, numar persoane in bloc suma facturata)
CAPITOLUL III
Drepturile şi obligaţiile proprietarilor

Art. 9. - Proprietarii membri ai asociaţiei de proprietari au
dreptul să participe, cu drept de vot, la adunarea generală a
proprietarilor, să-şi înscrie candidatura, să candideze, să aleagă şi
să fie aleşi în structura organizatorică a asociaţiei de proprietari.
Pentru a beneficia de dreptul de a fi ales, persoana în cauză trebuie
să aibă capacitate deplină de exerciţiu.

Atentie....Capacitate de exercitiu
Da multumesc. Ori o metoda combinata din trei ori din cdoua variante cred ca asta e solutia. Sigur bransament individual.......implica sa spargem tot blocul, si nu e de dorit inclusiv ca si costuri valoarea cred ca ar fi pentru consumul de apa pe cativa ani. Trecute propunerile prin comitet si Ag si om vedea.
Si asa se mai trezesc unii ca vor camere de luat vederi( dar uita ce echipament sta in spatele acestora), sau contoare pasante de gaze , care sunt pe muchia legii.
Dar astea sunt problemele trebuie sa le rezolvam.
Va multumesc
Va spun din nou ca nu am determinat pierderi pe t
Atunci care e solutia corecta? ca va intreb de 3 zile. Exact ce spuneti vreau sa evit.
Spuneati ca e bine sa o pun dupa cota parte indiviza. Cota parte indiviza la consumurile mici sunt in general pe 3 camere ( intamplator, asa e viata. Avem doar doua gars pe scara. Trei camere in majoritate)
Cantitatea de 200 mc diferenta dintre suma cantitatilor individuale si contor general nu e din exemplu dvs este din contorul general de la blocul meu.

OK astept iar solutia buna
Da , multumesc, am inteles de aici ca, din nefericire nu a reusit nimeni sa foloseasca o metoda corecta si multumitoare.
Ca discutie, pot sa va spun din practica urmatoarele:
Eu nu pot numi pierderi diferenta de 200 mc AR. In bloc am verificat daca avem pierderi neinregistrate de contoare. - f mici doar din +_- functionare contor. scurgeri in subsol nu sunt. Daca au fost 2 cazuri de tevi pe parte comuna nu ma refer la lunile respective. Deci diferenta nu e din pierderi.
Daca hotarim sa platim pe cota indiviza, e ciudat fiind consum curent.
Am propietari care au 3 camere insa fac economie la apa. Nu depasesc unii 1 mc de AR. Daca impart 200 mc pe cota parte indiviza, se isca scandal. 3 pers in garsoniera ar avea o cota mai mica decat 1 pers in 3 si 4 camere. Nici eu nu cred in aceasta metoda.
Am sa propun o metoda de plata a diferentelor proportionala cu consumul, pana la egalul facturii.
Va multumesc foarte mult. A fost de real ajutor, din faptul remarcat ca este o problema generala nesolutionata dar lasata ca mod de aplicare la vointa propietarilor.
Cu stima al DVS
mih21
Doamna, cred ca interpretati pur personal o problema pe care eu doresc sa o lamuresc.
Ard etape. Doamna eu nu ard nimic. Sunt in comitetul executiv, si din nefericire altii sunt mai putin interesati de a lamuri problema, dar de tipat tipam toti. Administratorul e angajat de 2 luni, la scoala a invatat sa recalculeze pretul pe mc.
Dumneavoastra vorbiti de consumul declarat de utilizator-consumator. Noi nu avem asa ceva . In blocul unde locuiesc, administratorul citeste personal consumul. Eu vorbesc de diferenta aparuta intre suma generala a contoarelor de apartament si contorul Apa Nova. Diferenta aparuta si tehnic din cauza tolerantei contoarelor plus diferenta de timp intre citiri apometre propietari si citire apometru Apa Nova (general pe cladire). Daca stie cineva cea mai buna metoda de a imparti consumul facturat. Nu pot explica nimanui dece mc costa 3 lei si in lista plata apare 7. Atat. Ce comiosioane spuneti dvs nu stiu. Eu am zis ca daca cineva ia bani de citire si calcul si nu face treaba e furaciune. Dvs vorbiti de citire pe proprie raspundere?raspiundere la ce? A doua zi nu mai e acelasi index.
Va deranjaza pe dvs unde ma mut eu? am zis eu ca ma mut? Am zis acte notariale. Poate cumpar. Va deranjaza? Ma intrebati de unde se fura apa! Din care bloc? In acest bloc sau in alt bloc? Am zis eu ca se fura? . Conteaza ca in blocul din Ferentari sau Baneasa? Poate nu intelegeti. Consumul pe un contor daca nu e declarat indexul la sf luna, oricum apare luna viitoare. Sau mai bine zis se regaseste in index. Credeti ca deschid topic si stau sa scriu fara scopul de a incerca sa cunosc experienta altora?
Ma intereseaza. Nu doresc sa deranjez pe cineva. dar doresc ca in blocul in care locuiesc, activitatea administrativa sa fie in folosul tuturor propietarilor si comform legii. Va multulmesc