avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1098 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... obligatiile administratorului si ale cenzorului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

obligatiile administratorului si ale cenzorului

Buna ziua
Am fost presedinte al Asociatiei un an de zile ,timp in care am fost in "contre"cu presedintele comisiei de cenzori.Mi-am dat demisia numai pt. binele Asociatiei dar in continuare dansul face numai ce doreste in acest bloc.Mentionez ca are o varsta inaintata ,peste 80 de ani,este de la inceput in bloc si se "bucura"de sustinerea catorva proprietari care spun dansii au infiintat Asociatia.
Despre ce este vorba:
Cenzorul obliga administratorul sa nu lucreze conform legilor in vigoare,iar acesta din comoditate se conforma:
-nu are un registru de fond de reparatii,cu toate ca se opreste pe lista de intretinere o anumita suma
-nu intocmeste fisa contabila pt. fiecare apartament in parte
-fondul de rulment nu este actualizat si nu este mentionata suma in liste cu care fiecare proprietar ar trebui sa participe-fiecare proprietar depune cat vrea si numai cand i se cere.
-critica in sedinte activitatea femeii de servici,dar cand aceasta putea fi schimbata s-a opus cu inversunare,mobilizand si alti proprietari pe motiv ca ii este mila-de fapt este tinuta pt. ca face curat in apartamentele respective
-foloseste fondurile speciale in alte scopuri
-semneaza listele de intretinere fara a verifica daca acestea sunt complete-nu contin val. fact.,care sunt chelt. defalcate pe persoana sau suprafata ...
-la fiecare sedinta ii pregateste darea de seama presedintelui,etc,etc
Cu alte cuvinte este si presedinte si cenzor si administator.
Intrebarea mea este care este varsta maxima pt. ca o persoana sa raspunda in fata legii pt. faptele sale?
Cu stima
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 22:14, 3 Decembrie 2010
Nu este o varsat maxima peste care o persoana nu mai raspunde de faptele sale in fata legii.
Doar pentru minori se discuta de varsta si se transfera raspunderea catre parinti.
Ceea ce relatati este foarte grav, asociatia nu este firma privata a nimanui si mai ales a cenzorului care trebuie sa fie o persoana abilitata sa controleze doar situatiile financiare ale asoc. si eventual sa semnaleze neregulile nu sa le incurajeze. In ceea ce priveste varsta nu exista o limita de varsta pentru a raspunde in fata legii.
Buna seara
Va intreb in legatura cu varsta pt. ca am avut un caz asemanator unde am locuit inainte,fostul administrator a predat actele asociatiei doar pe o perioada de un an si jumatate-a spus ca restul actelor au luat foc.Cand i s-a facut o expertiza s-a constatat o lipsa de 37 mil. lei vechi.Cand am fost la politie sa facem plangere pt. a putea recupera si restul de actele,dansii ne-au spus ca nu mai putem face nimic pt. ca are 77 ani si sa zicem merci daca recuperam si acei bani.Este adevarat sau ne-a mintit politistul?
Dv nu ati vazut oameni de 80 de ani la puscarie?
Sau dat si la televizor.
Politistul poate a vrut sa va tempereze in sensul ca daca recuperati banii sa-l lasati in pace pe batran sa nu mai fie pedepsit si de lege.
Una este legea si alta este aplicarea ei. Pe de o parte sunt cei care incalca legea cu tupeu mizand pe faptul ca justitia romana pactizeaza cu infractorii (vezi nenumaratele exemple prezentate de media) iar pe de alta parte ne confruntam cu indiferenta, toleranta sau ignoranta proprietarilor. Persoanele oneste, care intentioneaza sa duca asociatia pe un fagas de normalitate sunt sabotate de acest balast al societatii de care ne este foarte greu sa scapam. De cate ori ne adresam institutiilor abilitate cu problemele noastre ni se raspunde cu citate din lege, lucru pe care l-am intalnit si pe acest forum. Si in asociatia noastra ne-am confruntat si inca ne mai confruntam cu situatii extreme pe care nu putem sa le gestionam din motivele aratate mai sus. Pe langa ilegalitatile "MAJORE" cu care se confrunta institutiile abilitate, ilegalitatile din interiorul asociatiilor de proprietari sunt clasificate inainte de a fi dezbatute. Se merge pe ideea ca trebuie rezolvate problemele in interiorul asociatiilor si nu in afara lor. Cu alte cuvinte: "V-am creat posibilitatea sa va asociati, descurcati-va singuri acum, ca noi avem probleme mult mai importante de rezolvat." :">

Alte discuții în legătură

Atributiuni presedinte Viorel_Lucaciu Viorel_Lucaciu O asociatie de proprietari are hotararea adunarii generale de a pune presedintele sa se ocupe de toate problemele administrative, cu exceptia partii de ... (vezi toată discuția)
Lista de intretinere Elenapusa Elenapusa Cand 2 luni la rand (ianuarie 2016 si februarie 2016) listele de intretinere sunt scrise de mana administratorei, si afisate la avizier fara semnatura ... (vezi toată discuția)
Contabil sau administrator la o asociatie de proprietari? Amalya29 Amalya29 Buna ziua, pentru o asociatie de proprietari cu 30 de apartamente, avem un presedinte al asociatiei de proprietari, un cenzor si un expert contabil (printr-un ... (vezi toată discuția)