avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... contabil sau administrator la o asociatie de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

contabil sau administrator la o asociatie de proprietari?

Buna ziua, pentru o asociatie de proprietari cu 30 de apartamente, avem un presedinte al asociatiei de proprietari, un cenzor si un expert contabil (printr-un contract de prestari servicii) care face tot ce inseamna acte: calcul liste, plati, reg casa, etc. Intrebarea mea este: mai avem nevoie si de un administrator de bloc daca avem acest expert contabil?
Va multumesc foarte mult!
Conform dispozitii in vigoare activitatea de administrare imobil poate fi exercitata numai de persoane fizice atestate sau persoane juridice specializate
Daca acel expert contabil detine atestat profesional eliberat in conditiile legii pentru a putea presta activitatea de administartor de imobil,nu mai este necesara angajare de administrator
Legal ,fiecare activitate administrator,cenzor,contabil,beneficiaza de responsabilitati distincte legal prevazute
Iti multumesc, dar tot nelamurita sunt...pt ca vechea administratie a functionat 7 ani intr-un cadru in care nu aveam Administrator ..ci o firma de experti contabili care se ocupa cu tot ....fisa 112...revisal...plati catre furnizori...state salarii ...darile la bugetul de stat...liste de plata lunare...in conditiile astea....de ce mai este nevoie si de Administrator?
Legea nr 230/2007
Administrarea in asociatia de proprietari

Art. 35. - (1) Pentru activitatea de administrare care include activitati de administrare tehnica, de contabilitate si casierie, asociatia de proprietari poate angaja fie persoane fizice atestate pentru functia de administrator de imobile, fie poate incheia contract de administrare cu persoane juridice specializate si autorizate, care au ca obiect de activitate numai domeniul asociatiilor de proprietari ori care au ca activitate principala administrarea imobilelor pe baza de tarife sau contract. Administratorilor de imobile li se aplica in mod corespunzator prevederile art. 21 alin. (2) si ale art. 22.
(2) Persoanele fizice pot fi angajate prin incheierea unui contract individual de munca, conform celor stabilite prin negociere directa.


Nu va mai trebuie administrator, ci mai degraba un gospodar pe care sa-l cooptati dintre proprietarii blocului cu disponibilitate catre aceasta activitate, care sa aiba in grija partea de cladire, instalatii, subsol, terasa si pe care sa-l platiti prin contract de mandat..
Multumesc pt raspuns...Presedintele blocului care are contract de mandat...poate suplini si activitatiile gospodarului?

Alte discuții în legătură

Atributiuni presedinte Viorel_Lucaciu Viorel_Lucaciu O asociatie de proprietari are hotararea adunarii generale de a pune presedintele sa se ocupe de toate problemele administrative, cu exceptia partii de ... (vezi toată discuția)
Cumul functii in asociatie de proprietari asociatiaproprietarilor5d asociatiaproprietarilor5d vrem sa desfiintam functia de administrator contabil si casier - detinuta pana in prezent de 1 singura persoana, Contabilitatea o vom incredinta unei firme ... (vezi toată discuția)
Cumul de functii emylyat emylyat Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari : presedintele asociatiei de proprietari , cu mai mult de 500 de persoane in condominiu , poate indeplini si ... (vezi toată discuția)