avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cumul functii in asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cumul functii in asociatie de proprietari

vrem sa desfiintam functia de administrator contabil si casier - detinuta pana in prezent de 1 singura persoana, Contabilitatea o vom incredinta unei firme specializate insa proprietarii nu doresc ca firma respectiva sa aibe acces la banii, conturile asociatiei ceea ce inseamna ca ne trebuie un casier. Presedintele poate fi si casier in cadrul asociatiei atat timp cat contabilitatea este externalizata?
multumim
Cel mai recent răspuns: toma necredinciosul , utilizator 19:32, 27 Octombrie 2014
Da, ar putea.
Poate, dar cu titlu provizoriu, pana la angajarea unei persoane pe acea functie.
-dar de ce vreti sa externalizati contabilitatea?
acest lucru se va rasfringe asupra proprietarilor deorece vor creste cheltuielile comune pentru ca firma respectiva trebuie platita
inseamna ca proprietarii au bani si isi permit acest lux
-e mai greu de controlat firma decit administratorul pe care presedintele il poate controla oricind iar calculele si repartizarile sunt usor de facut si de controlat ca presedinte
-cenzor nu aveti?
asociatiaproprietarilor5d a scris:
vrem sa desfiintam functia de administrator contabil si casier - detinuta pana in prezent de 1 singura persoana,

Va sugerez sa impartiti aceste functii membrilor comitetului executiv. In functie de pregatirea, priceperea si timpul disponibil, membrii comitetului pot prelua atributiunile administratorului si pot fi platiti cu indemnizatii. Sunt vecinii dumneavoastra, aveti incredere in ei pentru ca de aceea i-ati ales in comitet, pot face echipa buna cu cenzorul, cunosc toate adpectele din asociatie, castiga si ei ceva in plus pentru munca prestata....

@Adriantot,
Ideea este excelenta, dar vreau sa va intreb, administratorul nu trebuie sa aba cava atestat (un curs la primarie am auzit) ?
Si ce fel de contract trebuie pt membrii comitetului pentru a beneficia a aceste indemnizatii, daca aveti cumva un formular pentru aceste ,,contracte de prestari servicii,,?
Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Octombrie 2014
Adriantot, moderator

Alte discuții în legătură

Atributiuni presedinte Viorel_Lucaciu Viorel_Lucaciu O asociatie de proprietari are hotararea adunarii generale de a pune presedintele sa se ocupe de toate problemele administrative, cu exceptia partii de ... (vezi toată discuția)
Contabil sau administrator la o asociatie de proprietari? Amalya29 Amalya29 Buna ziua, pentru o asociatie de proprietari cu 30 de apartamente, avem un presedinte al asociatiei de proprietari, un cenzor si un expert contabil (printr-un ... (vezi toată discuția)
Cu sau fara administrator la asociatia de proprietari lupmarcel lupmarcel Buna ziua! Sunt presedinte la o asociatie de proprietari si va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: asociatia de proprietari este ... (vezi toată discuția)