buna ziua,
v-as ruga sa ma ajutati intr-o problema si anume daca pot beneficia de indemnizatia de somaj in urmatoarele conditii:
-anul trecut ,2008, am avut contract de munca din data de 17.12.2007-21.11.2008,deci am cotizat la somaj 11 luni,dar,fara sa fiu informata ca nu pot beneficia de somaj,am semnat cererea de incetarea contractului de munca cu acordul partilor
-anul acesta,la alt angajator,am lucrat din martie pana acum,septembrie,dar acte mi s-au facut abia pe data de 01.06.2009,deci pana in prezent am mai cotizat la somaj 3 luni.aici nu vreau sa semnez o declaratie precum ca imi dau demisia sau doresc incetarea contractului cu acordul partilor.
Stiu ca legal,beneficiaza de somaj persoanele care au cotizat 6 luni din 12,sau 12 din 24,dar care nu si-au dat acordul privind incetarea contractului de munca sau demisia.
In acest caz eu cum ar trebui sa procedez?pe cartea mea de munca am aproape 7 ani in care am tot cotizat dar niciodata nu am beneficiat de somaj dintr-un motiv sau altul sau printr-o chichita legala scornita de angajatori si sustinuta de lege.La aceste perioade se mai adauga si anul 2007 ,in care am muncit din martie ,deci practic din martie 2007 pana in noiembrie 2008 eu am continuitate!
Va rog frumos sa ma sfatuiti!
Va multumesc!