avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Activitate BG

Activitate BG

Buna ziua!
Va rog sa-mi comunicati un sfat referitor la o notificare DIGI RDS care solicita plata unei restante(fara sa precizeze ce reprezinta) de aprox.50 lei pe numele mamei decedate in urma cu 8 ani, amenintand cu executare silita pe fiica defunctei.
Suma nu reprezinta o valoare de nedepasit, insa teama fiicei este ca nu cumva , platind suma respectiva sa se trezeasca cu potentiale penalitati , desi din cate stie nu a preluat contractul mamei cu restante la plata.
Curios este ca in cei 8 ani, nu a venit niciodata o solicitare similara.
Multumesc pentru suport si consiliere!
Exista posibilitatea de a obține un raspuns scris de la Poliție?
Imi puteti comunica unde ma pot adresa in scris?
Multumesc!
Nu are nimeni un raspuns?
Buna ziua!
Exista vreun risc in a transporta familia (sotia și cei 3 copii), cu autoturismul, la tara(80 Km), in perioada aceasta?
Poate fi i interpretată deplasarea ca fiind nepotrivită in aceasta perioada, deși motivul este evident sa-i scot din zona de risc a orașului in care traim?
Pot primi amenda la un potențial control pe drum?
Ce motiv pot invoca pentru realizarea acestei deplasări?
Precizez ca localitatea de destinatie(la tara) este casa bunicii soției mele.
Multumesc!
Discuție Ordonanta 3
Trebuie completată o declarație pe proprie răspundere pentru fiecare motiv diferit (din lista prezentata in ordonanta) si pentru fiecare zi?Multumesc!
Bună ziua!
Putem avea mișcare individuală (sau cu familia) respectând ordonanță 3?
Pana la ce distanța de locuință poți sa te deplasezi folosind declarația pe proprie răspundere, motivând activitatea fizica individuala?
Mulțumesc!
Sunt interesat de un model completat de declarația pe proprie răspundere pentru cazul in care copiii unei familii merg la o plimbare scurta in jurul locuintei(bloc). Multumesc!
Dacă există aceasta obligatie cine stabilește care dintre vecini(in cazul in care sunt mai multi) trebuie sa acorde acest acces si in ce mod?
Trebuie sa-i vand terenul de acces?
Cum se stabilește pretul acestuia si care este latimea limita pentru un drum de acces la o casă?
Multumesc!
Discuție Achizitie teren
Buna ziua!
Intenționez să achiziționez un teren, insa suprafața din sentința judecatoreasca(actul de proprietate) este mai mica decat in realitate( cu aprox.100 mp).
Reprezentantul de la cadastru m-a informat că nu poate sa intabuleze suprafața reala, chiar daca vecinii recunosc/ confirma limitele proprietății și mi-a sugerat sa achiziționez o suprafață egală cu cea din actul de proprietate, iar mai apoi sa solicit alipire cu alt teren vecin pe care il detin, iar intr-o etapa următoare sa cer rectificare de suprafata totala.
Va rog sa-mi spuneti cum ar fi cel mai potrivit sa procedez!
Multumesc!
Buna ziua!
Va rog sa-mi comunicati daca exista obligații legale fata de proprietari terenuri vecine care nu au drum de acces la acestea!
Am un teren vecin cu proprietatea mea, fără drum de acces, insa pe care proprietarul vrea sa-l vândă.
In cazul in care proprietarul actual(sau un viitor proprietar) dorește să construiască o casă pe acest teren(426 mp), are dreptul legal sa construiască daca nu are drum de acces?
Sau exista un act normativ care obligă vecinii sa-i acorde acest acces?
Multu.esc pentru suport!