avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Activitate leo76

Activitate leo76

Răspuns la discuția Proprietate si drept mostenire
imi cer scuze pentru eforturile dvs. degeaba si promit ca data viitoare voi fi mai exact in descrierea situatiei sau, mai degraba, ma voi duce la notar sau avocat. multumesc frumos oricum inca o data pentru toate informatiile!
2007_rozi a scris:

Cand s-a facut vanzarea acestor bunuri, inainte sau dupa mortea bunicului?
Iar banii care au fost impartiti, cum au fost dati, sub forma de donatie? ...cu un inscris?

Deoarece a durat foarte mult recuperarea, vanzarea a fost dupa moartea bunicilor. Nu stiu exact cum au fost impartiti banii, cred ca cu un inscris dar nu am fost prezent la aceste proceduri...
In primul rand multumesc tuturor pentru raspunsurile promte.
As mai putea detalia situatia foarte mult, dar nu vreau sa va suprasolicit.

Totusi un raspuns doamnei Romascanu:
In primul rand nu stiu ce inseamna "scutire de raport"(am o idee vaga).
Iar acum nu caut solutii, doar niste sfaturi sau informatii pentru a fii pregatit pentru anumite eventualitati.
Oricum toate celelalte bunuri lasate de bunica mea (si bineinteles si de bunicul, care au decedat cu ca. 10 ani in urma) au fost impartite intre frati. Au mai fost o casa si un teren (recuperate cu mult efort dupa ce au fost nationalizate pe timpuri), care au fost vandute si impartite intre cei trei. Eu fiind singurul baiat, si cele doua fete ale unchiului (celalaltul neavand copii) fiind in strainatate, s-au gandit atunci ca casa sa ramana "in familie" .

Nu stiu nici cum se stabileste resp. ce inseamna exact "rezerva succesorala" si cum "liberalitatea incalca" pe aceasta.
Dar ma gandeam la situatia in care daca tatal meu ar deceda, si unchii mei ar decide sa vanda casa, sa nu iasa cearta mare dar atunci cred ca le-as putea aduce aminte ca si-au primit deja partile si sa nu incepem o cearta.
Stiu ca in realitate de obicei nu este asa de simplu, dar e bine sa ai argumente bune pentru aceste eventualitati.

Multumesc inca o data pentru informatii!
Buna ziua tuturor,
am o intrebare referitoare la o casa, care mi-a fost donata de catre bunica mea cu vreo 15 ani in urma (sunt inscris ca proprietar in cartea funciara). Idea a fost pe timpul acela de a evita mari taxe de mostenire in cazul decesului ei.
Mai este tatal meu si doi unchi care in principiu ar avea pretentii la casa. Deoarece nu vreau sa se creeze probleme in familie as vrea sa stiu care este situatia daca eu vreau sa ma apuc sa renovez casa, sa nu ma trezesc ca vine unul dintre ei cu pretentii.
Eu cred ca daca sunt proprietar si nu exista o alta intelegere ei n-ar aveea drepturi la o parte a casei, dar vreau sa ma asigur sa nu bag o groaza de bani in renovare ca dupa aceea sa vina vreunul si sa-mi ceara partea lui (adica o treime).
Va multumesc in avans pentru ajutor si raspuns.