avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Activitate cristina miha

Activitate cristina miha

Răspuns la discuția Anulare titlu de proprietate
Eu stiu ca nu au ce cauta pe titlu ceilalti dar greseala s-a facut si acum primaria spune ca nu mai poate face nimic.Ori cerem ordinul prefectului(primaria spune ca nu se va rezolva asa)ori mergem in instanta.
V-am spus nu numai ca ceilalti nu au semnat nici-o cerere dar pe titlu apare si o sora a tatalui decedata in 1986!(care domicilia in aceeasi localitate deci era in evidenta aceleiasi primarii,era simplu de verificat..)
Ideea e ca primaria/comisia de retrocedare/prefectura..a facut o greseala DAR cine si cum se indreapta?Eu vreau sa renovez casa si nu pot sa-mi iau autorizatiile din cauza titlului.Oricum as vrea sa descurc aceste acte o data ptr.toteauna.
Am verificat la primarie si am gasit cererea de reconstituire a tatalui meu .A fost facuta in nume propriu dar altcineva a adaugat in coltul cererii toti fratii(e un alt scris,cu alta culoare).Au mai vrut 2 frati sa faca cerere dar nu au inregistrat-o si nici nu au completat-o cu un nr.de mp(au lasat pct.pct.).S-au razgandit nu stiu exact de ce(bunica a avut si teren arabil pe care noi l-am considerat proprietatea tuturor).Cei de la primarie au pastrat acele ciorne ca nu pot sa le numesc cereri atasate la cererea tatalui meu.
In orice caz daca exista pe forum un avocat care ar dori sa ma ajute!?Si va rog sa-mi spuneti cam la ce cheltuialta(aprox.) ar trebui sa ma astept(onorariu,alte cheltuieli)Terenul in cauza este in Buzau.
Multumesc frumos ptr.raspuns!Am fost la primarie si s-a discutat si aceasta varianta cu modificarea titlului prin Ordinul Prefectului dar nu sunt convinsi de reusita chiar daca stiu ca s-a facut o greseala la emiterea initiala a titlului.Mi-au spus ca e posibil sa mi se ceara mai multe acte cum ar fi succesiunea dupa bunicul meu facuta in 57!Si altele destul de greu de gasit dupa atat timp.Mi-au spus de la primarie ca ar fi mai usor in instanta prin prisma faptului ca se pot lua in discutie mai multe aspecte cum ar fi faptul ca tatal meu a platit impozitul pe intreg terenul din 88 pana acum,ca am avut grija de bunica,ca nimeni nu s-a mai interesat de nici-un metru de pamant.Varianta unei intelegeri la notariat e mai dificila ptr.ca nici nu mai stim unde il,putem gasi pe unul din fratii tatalui(s-a mutat si nu ne-a spus nimic..)..deci relatiile nu sunt tocmai bune..
Multumesc ptr.raspunsuri si imi pare rau ca nu am fost clara in exprimare.Bunica mea a dorit ca inainte sa moara sa-i lase casa batraneasca tatalui meu(noi am avut grija de bunica in ultimii ani de viata si ne-am ocupat de inmormantare etc).Au facut act vanzare cumparare la notariatul de stat.Fiind inainte de 89 actul nu face referire si la terenul aferent casei 2000 mp.Daca tatal meu era proprietarul casei terenul din jurul acesteia nu trebuia sa i se retrocedeze in 91!?
Tatal meu a mers la primarie dupa incheierea actelor si au trecut rolul de pe numele bunicii pe numele tatalui.Nici functionarii primariei nu sunt foarte lamuriti,sunt si ptr.ei neclare lucrurile.
Va rog cine ma poate ajuta cu un raspuns! Tatal meu a facut act de vanzare cumparare ptr.casa si teren aferent 250 mp in 1988.La incheierea actului au fost prezenti mama tatalui,o sora si un frate care au semnat si o alta sora care a fost de acord cu vanzarea dar nu avea la ea acte de identitate.Tata mai a avut o sora care era decedata la momentul semnarii actului.
In 91 tata(doar tata in nume propriu) a facut cerere la primarie ptr.reconstituirea dreptului de proprietate dar titlul a fost emis pe numele bunicii(decedata) si mostenitorii ei(inclusiv fiica decedata in 86).Ce pasi trebuie sa urmam ptr.rezolvarea acestei situatii?Rolul este pe numele tatalui si plateste taxe din 88 pe tot terenul mentionat in titlu.
Va multumesc!