a ma impiedica inseamna: daca vreau sa plec cu copilul in vacanta in strainatate, imi trebuie acord, daca vreau sa fac ceva trebuie ca tatal sa fie de acord. daca intamplator ne intalnim pe strada vrea sa isi vada copilul a doua zi; in ziua respectiva asteptam si asteptam si nu da nici un telefon sa anunte daca vine sau nu, chiar mai mult, nu raspunde la apelurile noastre. la asta ma refer "ma impiedic de el" in viata mea "armonioasa si frumoasa" tin sa precizez ca in conditiile de fata, e de datoria lui sa ceara recalcularea, nu a mea, si in plus mai mult decat am fost pana acum, intelegatoare si binevoitoare, nu pot fi. si poate la un mom. dat o sa aud ceva de genul "nu te-a interesat, de aceea nu ai facut plangere" ceea ce nu e adevarat...dar din nefericire, traim in romania...
nu imi trebuie banii lui. pana la urma suma s-ar invarti undeva in jurul a 100-150 lei, considerand ca pana acum, prin ordin judecatoresc pensia alimentara se ridica la 400 lei. pensia tatalui a scazut fata de salar. suma de 100-150 (plusul fata de venitul meu) am putea (eu si copilul bineinteles) sa-i primim din alocatiile suplimentare si ajutoarele pt rechizite care se acorda deja. deci, ideea e ca nu banii tataui ma intereseaza in mod deosebit. ideal ar fi sa-l decad din drepturile parintesti pt ca mi se pare inuman sa locuiesti in acelasi oras si sa nu intrebi ce mai faci, sa nu suni la ziua copilului, sau de craciun sa trimiti macar un sms. banuiesc ca procedurile de decadere sunt mult mai complexe si complicate si implicit mai lungi, dar nu ne vom mai impiedica de el.
va multumesc inca o data. ar mai fi o varianta si anume decaderea din drepturile parintesti. in momentul de fata o vad ca pe cea mai buna solutie. ar fi suficiente motive sa-l decad din drepturile lui de a fi parinte? faptul ca in 9 ani de cand exista copilul o singura data a fost doar el cu tatal, si in rest trec lni bune in care nu se intereseaza daca mai traieste, ca sa nu mai spun ca nici macar nu doreste sa-l vada, sau sa-l intereseze cum e cu scoala, cu colegii, care-i sunt ambitiil samd.
va multumesc pt raspunsuri . in primul rand, pensia venea pana acum, itr-un cont din banca. dovada o pot face prin extrasul bancar, ca de altfel nenumaratele telefoane si email-uri prin care am incercat sa-l contactez. rezultatul a fost de fiecare data acelasi. promisiuni zadarnice. inclusiv in aceasta luna l-am invitat la o discutie in care i-am comunicat "datoriile" pe care le are si faptul ca nu am pretentia sa-mi dea din urma tot, dar sa merga de acum inainte lunar sa depuna pensia in contul bancar deschis special in acest scop. plangerea va trebui depusa la parchet? ceea ce vreau sa subliniez: nu vrea sa fac rau celuilalt copil, pt ca oricate incercari binevoitoare voi avea, el nu va colabora. va multumesc inca o data pt sprijin.
Buna ziua. As dori sa va pun cateva intrebari legate de pensia alimentara. Tata copilului nu a mai platit pensia din octombrie 2008, pe motiv ca a fost in concediu fara plata apoi a intrat in pensie si decizia de pensionare nu a venit samd. Intre timp, din cele 12 luni care s-au scurs, am primit de la tatal copilului de bunavoie doar 2 luni (martie si aprilie 2009). intrebarea mea este: cui sa ma adresez pt a rezolva aceasta intarziere, deoarece nu punem sa discutam civilizat si sa ne punem de acord in aceasta privinta?! mai mentionez de asemenea ca tatal mai are in intretinere un copil minor dintr-o alta casatorie. care sunt procedurile legale si pasii pe care ar trebui sa-i urmez, avnd in vedere ca el este pensionar in momentul de fata (pensia i-a scazut considerabil fata de salar)?