avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara cu intarziere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara cu intarziere

Buna ziua. As dori sa va pun cateva intrebari legate de pensia alimentara. Tata copilului nu a mai platit pensia din octombrie 2008, pe motiv ca a fost in concediu fara plata apoi a intrat in pensie si decizia de pensionare nu a venit samd. Intre timp, din cele 12 luni care s-au scurs, am primit de la tatal copilului de bunavoie doar 2 luni (martie si aprilie 2009). intrebarea mea este: cui sa ma adresez pt a rezolva aceasta intarziere, deoarece nu punem sa discutam civilizat si sa ne punem de acord in aceasta privinta?! mai mentionez de asemenea ca tatal mai are in intretinere un copil minor dintr-o alta casatorie. care sunt procedurile legale si pasii pe care ar trebui sa-i urmez, avnd in vedere ca el este pensionar in momentul de fata (pensia i-a scazut considerabil fata de salar)?
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 14:45, 23 Septembrie 2009
Plata partiala , timp de 2 luni , cu rea credinta, echivaleaza cu o neplata.Deci conduce la savarsirea infractiunii de abandon de familie, sanctionata prin sesizarea politiei/parchetului , cu o plangere penala prealabila avand ca obiect infractiunea sus mentionata.
Poate doreste, totusi , sa-si indeplineasca aceasta obligatie , benevol , fara a apela la vreo coercitie a organelor judiciare.
Incercati sa-i puneti in vedere consecintele activitatii sale ilicite.
Ultima modificare: Marți, 22 Septembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Ar trebui sa mai aveti in vedere ca infractiunea despre care face vorbire colega Stoica Ioana va fi sanctionata numai daca veti face dovada ca nu face platile cu rea credinta.
Mai simplu spus daca puteti face dovada ca desi are banii, refza sa plateasca.
Ca mijloc de presiune insa ... o puteti folosi -plangerea-.
va multumesc pt raspunsuri . in primul rand, pensia venea pana acum, itr-un cont din banca. dovada o pot face prin extrasul bancar, ca de altfel nenumaratele telefoane si email-uri prin care am incercat sa-l contactez. rezultatul a fost de fiecare data acelasi. promisiuni zadarnice. inclusiv in aceasta luna l-am invitat la o discutie in care i-am comunicat "datoriile" pe care le are si faptul ca nu am pretentia sa-mi dea din urma tot, dar sa merga de acum inainte lunar sa depuna pensia in contul bancar deschis special in acest scop. plangerea va trebui depusa la parchet? ceea ce vreau sa subliniez: nu vrea sa fac rau celuilalt copil, pt ca oricate incercari binevoitoare voi avea, el nu va colabora. va multumesc inca o data pt sprijin.
Eu v-as recomanda sa o trimiteti la Parchet.
Nu de alta dar ... la militie .... sunt mai multe de spus.:)
hotararea judecatoreasca de stabilire a pensiei de intretinere trebuie investita cu formula executorie. in acest sens, mergeti cu o copie a hotararii la judecatoria care a emis-o, faceti o cerere de investire cu formula executorie. veti primi un termen la care va avea loc investirea , iar cu hotararea investita mergeti la un executor judecatoresc pentru valorificarea pe aceasta cale a drepturilor dumneavoastra.

ar mai fi si varianta in care sa faceti poprire asupra veniturilor actuale ale tatalui copilului.

Alte discuții în legătură

Decadere din drepturi parintesti pilbak tunde pilbak tunde BUNA! AS DORI SA STIU DACA TATAL POATE FI DECAZUT DIN DREPTURI PARINTESTI PENTRU NEPLATA PENSIEI DE INTRETINERE. MENTIONEZ CA NU ISI VIZITEAZA COPILUL DELOC. ... (vezi toată discuția)
Ajutor çhicireanu liliana çhicireanu liliana Fostul concubin nu a platit pensia alimentara de de 4 ani si nici nu a participat la cresterea si intretinerea lor de aceea as dori decaderea din drepturi sii ... (vezi toată discuția)
Rog sfat janina drula janina drula Dintr-o relatie de concubinaj a rezultat un minor acum in varsta de 18 ani.. In momentul de fata copilul poarta numele mamei (va fac precizarea ca aceasta ... (vezi toată discuția)