Multumesc!
Deci ar trebui facut un act aditional la contractul de donatie. Acesta ar trebui mentionat si in contractul de vanzare-cumparare, ca si act care sta la baza achizitiei. Creditul a fost aprobat in baza contractului de donatie. Sper sa nu fie problema.
Dar. Din partea ce i se cuvine ei i se va scadea apartamentul. Dar daca apartamentul este singura mostenire? Ea cum il aduce la impartirea averii? Banii s-au cheltuit. In acest caz al doilea mostenitor poate ataca donatia pentru a primi si el ceva?
Buna ziua. Sunt cumparator cu prima casa. Banca mi-a acceptat dosarul dar acuma am dubii in a semna sau nu contractul deoarece abia acuma notarul-vanzatorului mi-a adus la cunostinta despre ce inseamna"donatia". Situatia: Parintii-donatori au donat fiicei-donatara un apartament. Fiica mi-l vinde mie. In contract scrie: "subsemnatii donatori, declaram ca nu avem alti susceptibili rezervatari si instistam in perfectarea prezentului contract de donatie. Prezenta donatie se face fara scutire de raport". "Subsemnata donatara declar ca sunt de acord ca in cazul predecesului subsemnatei imobilul mai sus mentionat sa reintre in proprietatea donatorilor" .
Intrebarile mele:
* ce ar trebui sa treaca notarul-vanzatoarei in contractul de vanzare cumparare sau intr-un aditional la donatie (?) astfel incat sa am garantia ca devin propritara deplina a apartamentului.
* daca apare un copil infiat acesta poate ataca donatia si implicit contractul de vz-cump? Ce se poate intampla?
Ce ma sfatuiti? Sa cumpar in baza acestui act de donatie?